נשיא ארצות הברית לשעבר, ג'ו ביידן, התייחס היום (שלישי) למחלתו במסגרת חודש המודעות לסרטן הערמונית, ואמר כי מאז שאובחן באביב האחרון - הסרטן כבר התפשט לעצמותיו.
"עבורי, השנה זה אישי יותר", כתב ביידן. "יותר מ-330 אלף גברים אמריקנים ישמעו השנה את המילים שאנחנו שמענו באביב האחרון, כשאובחנתי עם סרטן הערמונית. עד שמצאנו אותו, הוא כבר התפשט לעצמות שלי".
ביידן קרא לגברים לשוחח עם רופאיהם ולא לדחות בדיקות, וציין כי כאשר המחלה מתגלה בשלב מוקדם שיעור ההישרדות לחמש שנים קרוב ל-100%. הוא הודה לצוותים הרפואיים שמטפלים בו והוסיף כי "הטיפול בקרינה מהסתיו האחרון עבד כמתוכנן, ואני ממשיך לעשות את הדברים שחשובים לי, כמו לסיים את כתיבת ספר הזיכרונות שלי".
ביידן חתם את דבריו בקריאה: "דברו עם הרופאים שלכם. שאלו את השאלות הקשות. עשו את זה בשביל עצמכם ובשביל האנשים שאוהבים אתכם".
כאמור, ביידן אובחן עם סרטן בערמונית במאי בשנה שעברה. לפי הצהרה רשמית של הנשיא לשעבר בן ה-83, נמסר כי אף שמדובר בסוג אגרסיבי של סרטן הערמונית, נראה שהסרטן רגיש להורמונים, מה שיאפשר טיפול יעיל.
ביידן אובחן לאחר שחווה תסמינים בשתן. גידולים גרורתיים נחשבים לשלב 4, השלב המתקדם ביותר בסרטן. ברוב המקרים, סרטן ערמונית מאובחן בשלב מוקדם יותר. משרדו של ביידן מסר כי הסרטן דורג 9 מתוך 10 בסולם גליסון, המשמש לקביעת מידת האגרסיביות של סרטן הערמונית.
עוד בתחילת החודש שעבר, בנו של הנשיא לשעבר, האנטר ביידן, חשף בראיון מקיף לתוכנית "ניוזנייט" (Newsnight) של ה-BBC כי הסרטן של אביו "מתפשט והגיע לעצמות".
