וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"הם חייבים להתעורר": בכיר במשטרה במתקפה חריפה על צה"ל

8.9.2026 / 6:00

בכיר במשטרה תקף בשיחה עם וואלה את אי שיתוף המשטרה בתרגיל הפתע הגדול שערך צה"ל ביום ראשון. לדבריו, ההחלטה להשאיר את המשטרה מחוץ לתרגיל מעידה כי לקחי 7 באוקטובר לא הופנמו: "אם המשטרה לא תהיה חלק מתפיסת הביטחון, המדינה תשלם ביוקר"

הרמטכ"ל במסגרת בוחן הפתע המטכ"לי "עלות השחר 2.0"/דובר צה"ל

בכיר במשטרה מתח ביקורת חריפה על תרגיל הפתע שערך צה"ל השבוע, וטען כי ההחלטה שלא לשתף בו את המשטרה מעידה שלקחי 7 באוקטובר לא הופנמו. "אם המשטרה לא תהיה חלק מתפיסת הביטחון, המדינה תשלם ביוקר", אמר לוואלה. יממה לאחר תחילת התרגיל הצבאי, קיימו הצבא והמשטרה תרגיל משותף באילת.

בכיר במשטרה תקף בשיחה עם וואלה את צה"ל בעקבות תרגיל הפתע הרחב שהחל ביום ראשון, וטען כי העובדה שהמשטרה לא שותפה בו היא "בושה". "הצבא עושה תרגיל פתע, זאת בושה שהמשטרה לא נכללה בתרגיל. לא למדנו כלום מ-7 באוקטובר", אמר הבכיר.

הרמטכ"ל במסגרת בוחן הפתע המטכ"לי "עלות השחר 2.0"/דובר צה"ל

לדבריו, ההחלטה להשאיר את המשטרה מחוץ לתרגיל מעידה כי הלקחים לא הופנמו. "הצבא לא אומר כלום למשטרה. תרגיל פתע שמראה שהלקחים לא הופנמו. הצבא לא הפיק את הלקחים. אם המשטרה לא תהיה חלק מתפיסת הביטחון, המדינה תשלם ביוקר. הם חייבים להתעורר".

הבכיר הוסיף: "הם לא מבינים את הכוח של המשטרה. אנחנו לא מחליפים את הצבא, השוטרים לא צריכים את החיילים, אבל אנחנו חייבים להיות חלק". לאחר תרגיל הפתע הצבאי, שהחל ביום ראשון ללא המשטרה, ערכו אתמול המשטרה והצבא תרגיל משותף באילת, שבמסגרתו תורגל תרחיש של חדירת מחבלים לעיר.

  • צה"ל
  • משטרת ישראל

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully