שר הביטחון ישראל כ"ץ השתתף הבוקר (חמישי) בטקס הרמת כוסית לקראת ראש השנה ביחד עם מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם ועובדי ועובדות משרד הביטחון.
שר הביטחון ישראל כ"ץ לעובדי משרד הביטחון: "יש סימנים שאנחנו רואים שמעידים כי הלחץ הכלכלי הכבד שבו איראן נתונה והחשש מהתקוממות ומנפילת המשטר עלולים לדחוף אותם לצעדי ייאוש. תקיפה איראנית על ישראל תשחרר אותנו מכל מגבלה, נכה בכל התשתיות - כולל תשתיות האנרגיה - ונחזיר את איראן לתקופת האבן והחושך".
דבריו של כ"ץ מגיעים על רקע המתיחות המתמשכת מול איראן והחשש בישראל מפני הסלמה נוספת. בתקופה האחרונה החריפו בכירים בטהרן את האיומים כלפי ארצות הברית וישראל, כשבמשמרות המהפכה אף הזהירו כי במקרה של מלחמה נוספת יעשו שימוש בנשק הרסני יותר. במקביל, המשטר האיראני מתמודד עם לחץ כלכלי כבד בעקבות הצעדים האמריקניים נגדו והעימות המתמשך סביב מצר הורמוז.
בישראל ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות באיראן ואחר האפשרות שהלחץ המופעל על המשטר יוביל אותו להסלמה. האזהרה של כ"ץ מצטרפת למסרים הישראליים שלפיהם תקיפה איראנית נוספת תיענה בתגובה רחבה, שתכוון גם לתשתיות אסטרטגיות במדינה.
