בעקבות האירוע הגישה היום (ראשון) פרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד 12 אנשי שירות בתי הסוהר. הם נאשמים בהמתה בקלות דעת של אבו עאצב ובתקיפת שמונת האסירים הנוספים.
לפי כתב האישום, במהלך התדריך הבהיר מפקד המשמרת כי ייקח אחריות על כל שיקרה ואף הזהיר סוהרות שנכחו במקום שלא להיכנס לתא, כדי שלא ייפגעו. לאחר מכן הוביל את הכוח לתא, החל בספירת האסירים והורה לאנשיו להיכנס פנימה.
בשלב זה, לטענת הפרקליטות, חברו אנשי הכוח יחד במטרה להכות את האסירים ולחבול בהם. הם תקפו את אבו עאצב ושמונת האסירים האחרים באגרופים ובבעיטות, וחלקם השתמשו גם באלות. מפקד המשמרת פיקד על המתרחש ואף הכה בעצמו אסיר אחד או יותר.
כעבור מספר דקות הורה מפקד המשמרת להפסיק את התקיפה. אנשי הכוח יצאו מהתא, אך לפי האישום איש מהם לא דיווח על התקיפה או על אירוע חריג שהתרחש במהלך הספירה.
אגרופים, בעיטות ואלות - ואז יצאו מבלי לדווח
זמן קצר לאחר מכן התמוטט אבו עאצב ואיבד את הכרתו. הוא פונה תחילה למרפאת הכלא ובהמשך לבית החולים סורוקה, שם נקבע מותו. לפי כתב האישום, המכות שספג גרמו לפגיעות חמורות בלבו ובמערכת הנשימה והביאו למותו. לשמונת האסירים הנוספים נגרמו חבלות של ממש.
כתב האישום הוגש באמצעות עו"ד טל כהן אדיר מפרקליטות מחוז דרום. בתקופת האירוע שימש אחד הנאשמים כמפקד המשמרת במתחם שבו הוחזקו האסירים והיה אחראי על ספירתם, בעוד יתר הנאשמים שימשו כסוהרים, לוחמי יחידת "כתר" וכלבן.
