וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"בהתאם לצרכים הביטחוניים": תוגברה האבטחה סביב יו"ר ועדת הבחירות נעם סולברג

עודכן לאחרונה: 31.8.2026 / 17:24

האבטחה סביב יו"ר ועדת הבחירות המרכזית תוגברה בעקבות מכלול שיקולים, בהם שיח ברשתות - ולא בשל איום קונקרטי. מטעם הוועדה נמסר: "מאובטח בהתאם לצרכים הביטחוניים ולהנחיות משטרת ישראל". לפני כחודשיים התפרעו עשרות חרדים מחוץ לביתו באלון שבות וגרמו נזק לרכוש

מחאת חרדים בביתו של השופט נועם סולברג/מעריב

תוגברה היום (שני) האבטחה סביב יו"ר ועדת הבחירות המרכזית והמשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג. ההחלטה להצמיד לסולברג אבטחה לא התקבלה בעקבות איום קונקרטי, אלא מתוך סך שיקולים, שעשוי לכלול שיח ברשתות החברתיות וגורמים נוספים.

מטעם ועדת הבחירות המרכזית נמסר כי "יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, מאובטח בהתאם לצרכים הביטחוניים ולהנחיות משטרת ישראל. מטבע הדברים לא נוכל להוסיף פרטים לגבי מתכונת האבטחה".

תגבור האבטחה מגיע כחודשיים לאחר ההתפרעות האלימה מחוץ לביתו של סולברג באלון שבות. כבר לאחר אותו אירוע הגדירה המשטרה את השופט כדמות מאוימת בדרגה 4, שמשמעותה סל אבטחה הכולל בין היתר סיורים סביב ביתו ואמצעים טכנולוגיים.

ההתפתחות מגיעה גם בתקופה רגישה במיוחד מבחינת תפקידו של סולברג כיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, לקראת הבחירות לכנסת. רק בימים האחרונים פנה סולברג לראש המל"ל, שמואל בן עזרא, וביקש לדון בסוגיית אבטחתם של ראשי מפלגות מאוימים, בעקבות פניות שהתקבלו בנושא מגדי איזנקוט ומיאיר גולן.

נעם סולברג, דיון בעתירה למניעת ביקורת של מבקר המדינה לגבי מלחמת "חרבות ברזל" ,בית המשפט העליון, 17 ביולי 2024/פלאש 90, חיים גולדברג

ההתפרעות מחוץ לביתו

לפני כחודשיים, עשרות חרדים הגיעו אל מול ביתו של השופט סולברג ביישוב אלון שבות, ושם צעקו וניסו לפרוץ אל שטח הבית.

על פי תמונות ותיעודים הגיעו מהאירוע הפורעים אף השליכו חפץ כבד ששבר את שמשת רכבו של השופט, וגרמו הרס ונזק רב לרכוש ולביתו של השופט. כוחות המשטרה הגיעו לאזור והחלו בעיכוב עשרות חשודים בהפרות הסדר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, מתח ביקורת חריפה על קיום המחאה והבהיר: "אני מגנה בתוקף את ההתפרעות האלימה נגד השופט נעם סולברג. גורמי האכיפה חייבים למצות את מלוא חומרת הדין עם הפורעים".

שר המשפטים יריב לוין הצטרף לגינויים: "אני עומד לצידם של המשנה לנשיא סולברג ומשפחתו בשעות הלא פשוטות הללו, וקורא לכולם להימנע מכל אלימות, שאין לה מקום ולא ניתן לקבלה".

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

  • בחירות 2026

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully