תת-אלוף במיל' עופר וינטר, שצפוי להכריז היום (שלישי) על מפלגתו החדשה, צולח את אחוז החסימה ועומד על 4 מנדטים, אך על חשבון מפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ', שיורדת מתחת לאחוז החסימה - כך על פי סקר ששודר אתמול בחדשות 12.
בנוסף, באותו תרחיש הליכוד בראשות בנימין נתניהו נחלשת ל-21 מנדטים, ובסך הכללי וינטר מקטין את גוש הקואליציה במנדט אחד והיא מתייצבת על 49 מנדטים, בזמן שגדל כוחם של המפלגות הציוניות באופוזיציה ל-60 מנדטים, לצד 11 של המפלגות הערביות - כאשר הרשימה המשותפת (חד"ש, תע"ל ובל"ד) בראשות יוסף ג'בארין עומדת על 7 מנדטים, לצד 4 מנדטים של רע"ם בראשות מנסור עבאס.
חלוקת המנדטים בשאר המפלגות, בהתחשב במפלגתו של תא"ל במיל' וינטר, משתנה גם כן: ישר בראשות גדי איזנקוט משיגה 24 מנדטים, ביחד בראשות נפתלי בנט מתחזקת ל-16, הדמוקרטים בראשות יאיר גולן עומדת על 11 וישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן עם 9 מנדטים.
בגוש הקואליציה, עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר משיגה 9 מנדים, יהדות התורה בראשות משה גפני עם 8, וש"ס בראשות אריה דרעי עם 7 מנדטים. כמו כן, מתחת לאחוז החסימה נמצאות מפלגת בית ציוני-המילואימניקים של חילי טרופר ויועז הנדל, מפלגת האחדות בראשות גלעד ארדן וכחול לבן של בני גנץ.
הערכה במערכת הפוליטית: וינטר מכוון לתפקיד שר הביטחון
מאחורי הכרזתו הצפויה של עופר וינטר על השקת מפלגה, עליה התבשרנו במהלך השבוע החולף בזכות השלטים הסגולים - צבע המזוהה עימו עם חטיבת גבעתי - שהוצבו באיילון, פועלת תשתית שטח רחבה בחודשים האחרונים. על פי גורם הבקיא בפרטים, אותה תשתית כוללת פעילים, מתנדבים ומאגרי מידע של תומכים פוטנציאליים.
בין הפעילים ישנם רבים המזוהים עם וינטר ומגיעים מהרקע שלו בגבעתי ובדובדבן, שם הוא נחשב לדמות אהודה. לפי הנטען, הפעילות נעשתה עד כה במידור, כאשר המערך הוכן לקראת האפשרות שוינטר יחליט להיכנס לפוליטיקה.
ישנה הערכה במערכת הפוליטית כי וינטר מכוון לתפקיד שר הביטחון, ועל כן המסרים שלו צפויים להתמקד בנושאי ביטחון ובשינוי המדיניות סביב שירות החרדים. משכך, וינטר מקיים שיח עם צעירים חרדים, ומביע עמדה שלפיה המצב הנוכחי אינו יכול להימשך.
רק שלשום נודע כי על רקע המגעים להצטרפות למפלגה של וינטר, יוסף חדאד הודיע על סיום תפקידו כמנכ"ל עמותת ביחד ערבים זה לזה - כאשר הודיע כי "בלב כבד אך שלם אני מסיים את תפקידי לקראת יעדים חדשים".
"גאים להיות ערבים - וגאים להיות ישראלים"
"לפני מעל 8 שנים הקמתי יחד עם שני שותפים יקרים את עמותת ביחד ערבים זה לזה, עמותה ערבית ישראלית שתפעל בתוך החברה הערבית כדי לקדם שותפות ישראלית" כתב חדאד בחשבון האינסטגרם שלו.
עוד הוסיף חדאד, כי "ראינו שאין שום גוף שפועל למעננו, שמדבר על השתלבות אמיתית, על גאווה להיות חלק מישראל. לעומת זאת ראינו את הנציגים שלנו שלא עושים שום דבר עבורנו חוץ מלהעמיק את השסע ולדבר רק על עזה, ג'נין ורמאללה".
"השמענו בגאווה ובנחישות קול ערבי אחר שלא היו רגילים לשמוע פה במדינה, קול שאומר שאנחנו גאים להיות ערבים וגאים להיות ישראלים, ושברנו המון חומות, ניפצנו דעות קדומות וגישרנו על פערים", כתב חדאד על פועלו בעמותה והוסיף, "פעלנו לחזק את השותפות הישראלית מבפנים ולהגן על המדינה כאזרחים ערבים מבחוץ".
השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?
