וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"חריגה מאיפוק מצופה": נציב תלונות הציבור קבע - תלונות נגד שופטת במחוזי מוצדקות

עודכן לאחרונה: 20.8.2026 / 15:38

התלונות הוגשו נגד השופטת מיכל אגמון-גונן בגין חברות פעילה בקבוצת וואטסאפ של שדולת הנשים, שכללה פרסום מודעה מטעמה, והמלצה על עורך דין המופיע בפניה. על אף שהתלונות נמצאו מוצדקות, הנציב הדגיש כי הפגמים שנמצאו אינם מצדיקים נקיטת הליך משמעתי

החל הדיון בעתירתה של הפרקליטות נגד השופטת מיכל אגמון גונן שחייבה לתעד ראיונות עדים/צילום: רוני כנפו, עריכה: איתי עמרם

נציב תלונות הציבור על שופטים, השופט בדימוס אשר קולה, קבע היום (חמישי) כי תלונות שהוגשו נגד שופטת בית משפט המחוזי מרכז, מיכל אגמון-גונן, נמצאו מוצדקות.

התלונות הוגשו נגד השופטת בגין חברות פעילה בקבוצת וואטסאפ של שדולת הנשים, המונה למעלה מ-500 משתתפות. התלונות התייחסו לעצם חברותה של השופטת בפורום, לפרסום מודעה מטעמה של השופטת שבה הוצגו מסרים שונים לגברים ולנשים וכן לאירוע בו המליצה השופטת בפורום על עורך דין המופיע בפניה. במסגרת בירור התלונה נבחנה גם הודעה נוספת שפורסמה בפורום בה סייעה השופטת, באמצעות ביתה, בהפניה למשרה משפטית.

בלב הסערה השופטת מיכל אגמון גונן/אתר רשמי, אתר בתי המשפט

לצד זאת, הנציב קבע כי הפגמים שנמצאו אינם מצדיקים נקיטת הליך משמעתי והמליץ לגבש כללים ברורים בדבר השתתפות שופטים ברשתות חברתיות ובפורומים מקוונים ובדבר מתן המלצות על עורכי דין.

הנציב הדגיש כי אין בהחלטתו משום ביקורת על שדולת הנשים, על מטרותיה או על פעילותה. הנציב ציין כי הקושי נעוץ בחברותה של שופטת מכהנת בפורום המזוהה עם גוף העוסק, בין היתר, בייזום הליכים משפטיים ובפעילות בנושאים המצויים במחלוקת ציבורית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully