מטעם היועצת המשפטית לממשלה נמסר הערב (שלישי) כי לצד העלייה במספרי הגיוס מקרב בני הציבור החרדי, תופעת ההשתמטות עדיין נרחבת והיקף המשתמטים בני הציבור החרדי הוא כ-80% מכלל המשתמטים.
תובנות מרכזיות שהעלו גורמי מקצוע ביחס לשנת הגיוס החולפת הן כי הוצאת צווי הגיוס לכלל חבי הגיוס מהציבור החרדי, האכיפה המוגברת, הכלכלית- האישית, והתאמת מסלולי השירות התבררו כאפקטיביים וכתוצאה מכך עלו מספרי הגיוס.
עוד נמסר כי "לשם המשך צמצום תופעת ההשתמטות ומענה על הצורך הביטחוני הדחוף בהגדלת הצבא, נדרש להרחיב בהקדם את סל צעדי האכיפה הכלכלית האישית, וכן על הצבא והמשטרה לחזור לבצע מבצעים יזומים ומעצרים נגד משתמטים מכל חלקי האוכלוסייה, בהתאם לעקרון השוויון, ונוכח עמדת גורמי המקצוע כי המבצעים היזומים חשובים לשם הרתעה מפני השתמטות".
