וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תכנן פיגוע במועדון ה"פורום" - ויצר קשרים עם פעילי דאע"ש: כתב אישום חמור נגד צעיר מהנגב

עודכן לאחרונה: 18.8.2026 / 11:19

לפי האישום, עבדאללה גרגאוי, בן 20 משגב שלום, החל לצרוך תוכן הקשור בארגון - ובהמשך החל לתמוך בו ואף להזדהות עמו. גרגאוי, שניהל קשרים עם רבים מפעילי הארגון, תכנן להצטרף אליו בסוריה - ובמקביל, החליט לבצע פיגוע במועדון בבאר שבע באמצעות מטען חבלה

תיעוד מעצר החשוד בתכנון הפגוע בבאר שבע והצטרפות לדאעש/דוברות משטרת ישראל

פרקליטות המדינה הגישה היום (שלישי) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד עבדאללה גרגאוי, בן 20 משגב שלום, לאחר שתכנן לבצע פיגוע בסמוך למועדון הפורום בבאר שבע. בנוסף, קשר קשרים עם פעילי ותומכי דאע"ש ותכנן להצטרף לארגון בסוריה.

מכתב האישום, שהגישה עו"ד אלכס דרנבוים, מפרקליטות מחוז דרום, עולה כי גרגאוי החל כבר בשנת 2022 לצרוך ברשתות החברתיות תכנים הקשורים לדאע"ש, ובהמשך החל לתמוך בארגון ולהזדהות עמו. במסגרת זו יצר קשר עם תומכי הארגון, שוחח עמם על דאע"ש ונחשף באמצעותם לחומרים נוספים של הארגון.

על פי כתב האישום, במהלך החודשים שקדמו למעצרו העמיק גרגאוי הצטרף לקבוצה מצומצמת ביישומון סיגנל, שבה שוחחו המשתתפים על ג'יהאד ועל המתרחש בישראל. כאשר נודע כי הקבוצה עתידה להיסגר, ביקש גרגאוי מחבריה לפעול, ונענה כי עליו להיות סבלני וכי כשיזדקקו לו יפנו אליו. לאחר סגירת הקבוצה מחק את היישומון ממכשיר הטלפון שלו כדי שלא להותיר עקבות.

במהלך החודשים שקדמו למעצרו העמיק גרגאוי הצטרף לקבוצה מצומצמת בה שוחחו על המתרחש בישראל. אפליקציית דאע"ש/ShutterStock

עוד עולה כי גרגאוי יצר קשר עם תומך דאע"ש מסוריה, וביקש ממנו מידע שיסייע לו להגיע לסוריה ולהצטרף ללחימת הארגון. במסגרת השיחות קיבל הסברים על דרכי הגעה אפשריות לסוריה דרך ירדן או טורקיה. בהמשך היה בקשר ישיר גם עם פעיל דאע"ש, שהציע לו להגיע לתימן או לאפגניסטן ולהצטרף לארגון. על פי כתב האישום, גרגאוי תכנן לצאת מישראל לסוריה ולהצטרף לדאע"ש, אך לאחר שכוחות משטרה הגיעו לביתו וחיפשו אחריו, חשש שייעצר ולא המשיך בהכנות ליציאה מהארץ.

במקביל לקשרים אלה, החליט גרגאוי לבצע פיגוע בבאר שבע באמצעות מטעני חבלה. על פי כתב האישום, סמוך לחודש פברואר 2026 החל לתכנן להכניס רכב ממולכד לאזור מועדון הפורום בעיר ולהפעיל את המטענים מרחוק בשעה שיהיו במקום מבלים.

במסגרת ההכנות חיפש גרגאוי ברשת והוריד מיוטיוב הוראות להכנת חומר נפץ. בהמשך ניסה להשיג גופרית, אך לאחר שלא הצליח לרכוש אותה וחשש לעורר חשד, ניסה להפיק גופרית מגפרורים ולהכין בעצמו תערובת בהתאם להוראות שאיתר. גרגאוי אף ערך סמוך לביתו ניסוי בהצתת התערובת, שלא צלח.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך נראה עתיד ההשקעות בנדל"ן: להצליח בשוק משתנה בעידן של חוסר ודאות

בשיתוף CofaceBdi

גרגאוי תכנן להכניס רכב ממולכד לאזור המועדון ולהפעיל את המטענים מרחוק בשעה שיהיו במקום מבלים. מועדון הפורום בבאר שבע/אתר רשמי, יהודה לחיאני, מעריב

בנוסף, כתב האישום מייחס לגרגאוי החזקה של כלי נשק ותחמושת ללא היתר. בין היתר, נטען כי במשך מספר חודשים החזיק עבור קרוב משפחתו כלי נשק דמוי רובה סער M-16 , מחסניות ותחמושת, ואף נסע עמו לשטח פתוח באזור רמת חובב וירה בו. עוד נטען כי במהלך שנת 2025 החזיק עבור אדם אחר, לפרקי זמן שונים, כלי נשק רבים, בהם רובי מאג, קלצ'ניקוב, נגב ועוד.

בבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה במקביל ציינה עו"ד דרנבוים כי גרגאוי ביצע עבירות חמורות מסוגים שונים, כשהחזיק בנשק והתכונן לבצע פיגוע נגד אזרחים, עד מעצרו ממש ואם ישוחרר יש חשש ממשי שמא יחזור על המעשים, במיוחד כאשר הוא המשיך בביצוע ובתכנון, למרות שהוא וסביבתו הקרובה הוזהרו לא פעם על ידי גורמי הבטחון.

לגרגאוי מיוחסות עבירות של מגע עם סוכן חוץ, מתן שרות או העמדת אמצעים לארגון טרור, הכנה למעשה טרור, אימונים או הדרכה למטרות טרור, עבירות נשק (החזקה) ועבירות נשק (נשיאה והובלה). התיק נחקר על ידי ימ"ר דרום והשב"כ.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully