זעם אדיר בליכוד הבוקר אחרי ההודעה הלילית של המפלגה על שיריונים גם לחיים כץ ישראל כ"ץ. אמנם השיריון של גדעון סער היה סגור וידוע ופחות מטריד את אנשי התנועה אבל השיריונים לכצים, חיים וישראל, גוררים תגובות זועמות מקשת רחבה של שרים וח"כים שטוענים שהשניים בתפקידיהם בתנועה, ישראל כץ כיו"ר מזכירות הליכוד וחיים כץ כיו"ר מרכז הליכוד סחטו את נתניהו.
בכיר בליכוד אומר "שערוריה. ישראל סחט את רה"מ, דרש שיריון ובתמורה יאשר לראש הממשלה את השריונים" שר אחר אומר לוואלה "זה פשוט ביזון ברמות על, השתלטות עוינת על התנועה של עסקני, שחיתות הזויה". ח"כ נוסף במפלגה אומר כי מדובר ב"חרפה ומחטף".
טלי גוטליב גם תקפה את ההחלטה. "צעד מחפיר", כתבה. "ישראל כץ האיש והחסיון האיש והסזון האיש שחשש מאד מתוצאות הפריימריז ובצדק, מקבל שיריון במפלגת הליכוד. צעד מחפיר שלועג לבוחרי הליכוד שדבר אחד מבינים יותר מכל השרים הוותיקים וזה ההכרח להאבק בחונטה המשפטית שרודפת את ממשלת הימין ואנשי הימין".
ראש העיר נתיבות יחיאל זוהר, הנחשב לאחד האנשים החזקים בליכוד שמחזיק אלפי מתפקדים, זעם על ההחלטה. בשיחה עם וואלה הוא תקף בחריפות את מה שהוא מכנה "התוכנית להצלת חיים". "מדובר בתכונית להצלת חיים", אמר. "אני באופן עקרוני בעד השריונים של ראש הממשלה נתניהו שיביאו אנשים איכותיים והשיריונים ישגו את יעדם, והצבעתי בעד זה. שיריון עבור חיים כץ, איש ותיק ככל שיהיה, אינו מוסיף לרשימה, ועליו היה להתמודד ככל האדם בפריימריז של הליכוד ובכך נדע מה הוא כוחו של השר חיים כץ" .
לדברי אנשי התנועה חיים כץ בהליכה שלו עם ראש הממשלה לאישור השיריונים הסתבך עם חברי המפלגה וחשש שלא רק שאתי עטיה מקורבתו לא תעבור פריימריז אלא גם הוא ולחט סחט מראש הממשלה שיריון גם עבורו. לדבריהם ישראל כץ חשש שידרדר אחורה ברשימה וסחט גם הוא שיריון בטענה ביטחונית.
הכעס לא רק על ראש הממשלה אלא גם על צמד הכצים אחד מחברי המפלגה אומר כי "מדובר בסמרטוטים שרועדים מחברי הליכוד ומתחבאים מאחורי הסינר של ראש הממשלה".
בהודעה שפרסמה הלילה מפלגת הליכוד, הודיעה כי מזכירותה תתבקש לאשר במקביל לשריוני ראש הממשלה, גם את הצבתם של שר החוץ גדעון סער, שר הביטחון ישראל כ"ץ, ויו"ר מרכז המפלגה, השר חיים כץ, ברשימת הליכוד - זאת מלבד המשוריינים החדשים שצפוי להביא נתניהו.
לדבריה, "בית הדין של התנועה קבע בשבוע שעבר כי יש לשריין את שר הביטחון, שממילא היה צפוי להגיע לצמרת הרשימה, על מנת לאפשר לו לעסוק בצרכי הביטחון ולא לעסוק בפוליטיקה בעת הזו". כמו כן, הבהירה כי סער ישובץ במסגרת הסכם האיחוד עם מפלגתו עם תנועת הליכוד, וכץ בשל תפקידו כיו"ר מרכז המפלגה.
