מפקד אוגדה 162, תא"ל שגיב כהן, החליט היום (שבת) כי גדוד צבר יחזור מחופשה ביום שני הקרוב ויצא ל"עיבוד הלחימה" בבית מלון בירושלים. זאת, בעקבות המרד שנעשה בחטיבת גבעתי, במהלכו מאות לוחמים ברחו מבסיס שדה תימן בעקבות ויכוח עם סגל הפיקוד הבכיר. העיבוד יכלול בעיקר שיחות עם יועצים ארגוניים וקציני בריאות הנפש, במהלכן ידונו יחד עם החיילים בחוויות שעברו במסגרת תקופת הלחימה. כמו כן, כחלק מיום העיבוד, יאותרו חיילים אשר זקוקים לסיוע נקודתי וטיפול פרטני.
לפי נגדים בחטיבה, עדיין שורר מתח בין הלוחמים לסגל הפיקוד בגדוד ובחטיבה, בעיקר בשל הענישה המחמירה שהוטלה לאחר האירוע - שכללה את ההחלטה להדיח מלחימה וכן לשלול את תעודות הלוחם מהמודחים, הכוללות זכויות רבות שנכנסות לתוקף לאחר השחרור. למעשה, הלוחמים מצפים מהפיקוד הבכיר לשקול בשנית, ובכובד ראש, את החלטותיהם בעניין זה.
כאמור, עשרות לוחמי גדוד צבר שלקחו חלק במרד, עזבו את בסיס היחידה במחאה על הרס הסמלים בפלוגה אך שבו אליו באותו היום. במהלך השבת הם נותרו בבסיס וניהלו שיחות עם מפקדיהם. טרם הוחלט האם ישוחררו לבתיהם מחר ל"אפטר" עד יום שני, בו תיערך סדנת העיבוד, או אם ישארו בבסיס היחידה לצורך ניהול שיחות נוספות במטרה "לצנן את האווירה".
כזכור, ביום שישי האחרון מאות לוחמי החטיבה ברחו מבסיס שדה תימן בעקבות ויכוח עם הסגל הבכיר. לדברי נגדים בחטיבה, החליט הסגל להרוס ולסלק סמלים שהוצבו בפלוגות. ככל הנראה, המג"ד התעקש לבצע זאת למרות התנגדות הלוחמים, וכשהם לא הגיעו להסכמות - הלוחמים עזבו את היחידה וברחו מהבסיס. "אחד המפקדים עשה שימוש בפטיש 5 ק"ג כדי להרוס את אחד הסמלים", אמר לוואלה אחד מהמשרתים ביחידה.
אמש, 14 מהלוחמים שהובילו את המרד נשפטו ל-30 ימי כלא והודחו משירות קרבי. שני חיילים נוספים, ממובילי האירוע, חזרו לבסיס רק בשעות הלילה, וישפטו בהמשך. כמו כן, חייל אחד טרם התייצב למשפט. צה"ל בחר בעונש מקל ל-80 לוחמים נוספים שיצאו מהבסיס ושבו אליו.
