וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

3 חשודים נעצרו בפרשת קפה "בנדיטה" - סנגורית אחד החשודים: "גורמים עברייניים ניצלו את מצבו"

עודכן לאחרונה: 22.7.2026 / 16:32

בית משפט השלום בת"א האריך ב-5 ימים את מעצרו של אחד החשודים בהצתה ברמת גן. במקביל נעצרו שני חשודים נוספים והמשטרה בודקת אם השלושה עומדים גם מאחורי שתי ההצתות הקודמות. ההגנה: "החשוד מתמודד עם אוטיזם וסכיזופרניה". אמו: "בשביל קולה הוא יעשה משהו שהוא לא מבין"

בווידאו:רעולי פנים הציתו בית קפה ברמת גן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

שלוש הצתות בתוך חודשיים, בית קפה אחד שממשיך לפתוח את שעריו גם בשבת, וכעת החקירה מסתעפת. בית משפט השלום בתל אביב האריך היום (רביעי) בחמישה ימים את מעצרו של תושב ביתר עילית בן 23, החשוד בהצתת בית הקפה "בנדיטה" ברמת גן. במקביל, חוקרי המשטרה עצרו שני חשודים נוספים בפרשה צעיר בן 19 מביתר עילית וקטין בן 16 ממרכז הארץ. השניים יובאו מחר לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בתל אביב.

בשלב הזה המשטרה מייחסת לחשוד המרכזי את ההצתה שאירעה ב-1 ביולי, אולם במקביל נבדק אם הוא היה מעורב גם בשני מקרי ההצתה שקדמו לה. שלושת האירועים אירעו באותו בית קפה, כשהאחרון שבהם הסתיים בנזק משמעותי לחזית המבנה ולעסק.

בעלי המקום העריכו כבר לאחר ההצתה הראשונה כי הסיבה אינה מקרית. לטענתם, העובדה שבית הקפה פועל גם בשבת היא שעומדת ברקע מסע ההצתות.

לטענת בעלי המקום, העובדה שבית הקפה פועל גם בשבת היא שעומדת ברקע מסע ההצתות. תיעוד רגעי ההצתה ממצלמת האבטחה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בדיון בבית המשפט הציגה המשטרה תמונה של חקירה שנמצאת עדיין בשלבים הראשונים, אך לטענתה כבר מבוססת על תשתית ראייתית רחבה. נציג המשטרה אמר כי נאספו ממצאים המחזקים את החשד נגד הצעיר, וכי הראיות אינן מתייחסות רק לרגע ההצתה עצמו. לדבריו, הן מצביעות גם על חלקו בשלבי ההיערכות שקדמו לאירוע, החל מהתכנון ועד לביצוע. "יש לו חלק מהותי", אמר נציג המשטרה לבית המשפט.

עוד עלה בדיון כי החוקרים כבר זיהו חלק מהמעורבים הנוספים בפרשה והוציאו נגדם צווי מעצר. לפי המשטרה, קיימות גם ראיות פיזיות הקושרות את החשוד לאירוע, לצד ממצאים המחברים את הרכב שבו נסע למקרה. החשדות המיוחסים לו כוללים הצתה וקשירת קשר לביצוע פשע.

מנגד, סנגוריתו של החשוד, עו"ד ליגל יחזקאל, טענה כי אי אפשר לנתק את הפרשה ממצבו הרפואי של מרשה. לדבריה, הוא מאובחן כסובל מסכיזופרניה פרנואידית ומאוטיזם, עבר אשפוזים פסיכיאטריים רבים ואינו נמצא כיום במסגרת טיפולית. "מהמסמכים עולה בבירור שיש גורמים עבריינים שמנצלים את מצבו", אמרה לבית המשפט.

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

סנגוריתו של החשוד טוענת כי הוא סובל מסכיזופרניה פרנואידית ומאוטיזם. תיעוד רגעי ההצתה ממצלמת האבטחה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לדבריה, כבר מהרגע הראשון החשוד לא ניסה להסתיר דבר ושיתף פעולה עם החוקרים. היא אף ציטטה את אמו, שאמרה: "בשביל פחית קולה הוא יעשה משהו שהוא לא מבין את המשמעות וההשלכות שלו". ההגנה ביקשה לשחרר את החשוד או לכל הפחות לאפשר הארכת מעצר קצרה בלבד, כדי שיוכל לעבור בדיקה פסיכיאטרית.

השופטת מירי הרט ריץ לא קיבלה את עמדת ההגנה. בהחלטתה קבעה כי עיון בחומר החקירה מלמד על קיומו של חשד סביר "בעוצמה גבוהה". עוד כתבה כי נותרו פעולות חקירה משמעותיות, שחלקן עלולות להשתבש אם החשוד ישוחרר. היא התייחסה גם למצבו הנפשי והקוגניטיבי, אך קבעה כי בשלב זה "אין בכך להצדיק חלופת מעצר", בין היתר בשל המסוכנות הנשקפת, לשיטתה, מהחשדות.

“בשביל פחית קולה הוא יעשה משהו שהוא לא מבין את המשמעות וההשלכות שלו״. תיעוד רגעי ההצתה ממצלמת האבטחה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

רק לפני כשלושה שבועות, לאחר ההצתה השלישית, סיפרה בעלת בית הקפה שחף לוואלה כי רק בדיעבד הבינה שהכתובת הייתה על הקיר. "עוברי אורח זרקו לעברי קריאות שמי שפותח עסקים בשבת הם פשוט נשרפים, ולא ייחסתי לזה שום חשיבות", סיפרה. "אלה לא היו איומים, אלה היו הבטחות". למרות רצף ההצתות, היא הבהירה כי אין לה כוונה לשנות את אופי העסק. "זה לא מרתיע אותי. אני אמשיך לפתוח בשבת. אפילו הגדלתי את תפריט האלכוהול".

עד לפני ימים ספורים לא היה בידי החוקרים אף חשוד. כעת כבר נעצרו שלושה חשודים בפרשה, ובמשטרה מנסים להבין אם המעצרים יספקו תשובה לשאלה שמלווה את החקירה מתחילתה, מי עומד מאחורי שלוש ההצתות שפגעו שוב ושוב באותו בית קפה ברמת גן. החקירה נמשכת.

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully