בית הקפה "בנדיטה" ברמת גן הוצת הלילה (רביעי) בפעם השלישית. הדיווח על השריפה התקבל ב- 2:43, ובתיעוד שהגיע לידי וואלה נראים אלמונים, כשקסדות לראשם, מגיעים למקום, מציתים את העסק ונמלטים מהמקום. במשטרה פתחו בחקירת נסיבות ההצתה. הרקע המסתמן שנבדק גם הפעם: פתיחת בית הקפה ביום שבת.
בעלת המקום, שחף, סיפרה לוואלה כי מאז שעות הלילה היא נמצאת בתחנת המשטרה ומגישה תלונה נוספת בעקבות ההצתה. "משעה 3 בבוקר אני בתחנה מגישה תלונה אחרי ששוב שרפו לי את העסק",
אמרה.
לדבריה, רק לאחר האירועים האחרונים הבינה כי קדמו להצתות מסרים שנועדו להרתיע אותה. "בדיעבד אני מבינה שהייתי צריכה לדווח. עוברי אורח זרקו לעברי קריאות שמי שפותח עסקים בשבת הם פשוט נשרפים, ולא ייחסתי לזה שום חשיבות. מאוד קשה להפחיד אותי. אלה לא איומים, אלה היו הבטחות", סיפרה.
למרות שלוש ההצתות, היא מבהירה כי אין בכוונתה לשנות את דרכה. "זה לא מרתיע אותי. אני אמשיך לפתוח בשבת. אפילו הגדלתי את תפריט האלכוהול", הוסיפה.
ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה הכהן, גינה בחריפות את ההצתה והצהיר כי העירייה תרחיב דווקא את פעילות העסקים הפתוחים בסופי השבוע. "יש לי מסר חד וברור לבני הבליעל שעושים זאת פעם אחר פעם- אתם תפסידו את הקרב הזה. זה קרב של ערכים. רמת גן חופשית ורמת גן ליברלית", אמר.
לדבריו, העירייה תפעל לאיתור נכסים נוספים שיושכרו לטובת בתי קפה ומקומות בילוי שיפעלו גם בסופי השבוע, ותעניק גיבוי כלכלי לעסק שנפגע. "שחף תקבל גיבוי מלא. העירייה תזמין ממנה מוצרים לאירועי סוף השבוע. המטרה שלכם הייתה לשבור אותה כדי שבית הקפה ייסגר, אבל התוצאה תהיה הפוכה - הוא יתחזק וייפתחו עוד מקומות כאלה".
שאמה הכהן הוסיף כי הוא רואה בהצתה פשע שנאה לכל דבר. "אנחנו נגד אלימות ונעמוד לצד כל קהילה שמישהו ינסה לפגוע בה על רקע של שנאה. כשהבנתי שהציתו את בית הקפה בפעם השלישית הרגשתי שלא רק שרפו עסק, אלא שרפו את הבית שלי. מבחינתי זה ניסיון הצתה נגד הבית שלנו, ואנחנו יוצאים למלחמה על הבית שלנו. אתם תפסידו".
בינתיים, החקירה נמשכת והמציתים טרם אותרו. עבור בעלת בית הקפה, זו כבר לא רק פגיעה ברכוש, אלא מבחן לשאלה האם עסק יכול לפעול כחוק מבלי להפוך למטרה. שלוש הצתות בתוך זמן קצר, ואותו מסר שחוזר שוב ושוב, מציבים כעת אתגר לא רק בפני המשטרה, אלא גם בפני הרשויות שנדרשות להכריע אם מי שמטיל אימה ברחובות יצליח לכפות את סדר יומו.
השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?
