כחודשיים לאחר שתיעוד המעצר האלים של פרקליט בבאר שבע עורר סערה ציבורית, הודיעה היום (ראשון) המחלקה לחקירות שוטרים כי זימנה ארבעה שוטרים לשימוע לפני הגשת כתב אישום, בחשד למעורבות בתקיפה שלא כדין של סאלח נעמה.
על פי הודעת מח"ש, האירוע התרחש ב-2 במאי 2026 בדירה בבאר שבע, ובמסגרתו, על פי החשד, היו ארבעת השוטרים מעורבים בתקיפתו של נעמה, כל אחד בהתאם לחלקו באירוע.
לפי כתבי החשדות שנמסרו לבאי כוחם של השוטרים, נגד שניים מהם נשקלת האפשרות להגיש כתבי אישום פליליים, בכפוף לשימוע, בין היתר בגין עבירות של תקיפה וגרימת חבלה חמורה. בנוסף, נגד שלושה מהשוטרים נשקלת העמדה לדין, גם היא בכפוף לשימוע, בחשד לשיבוש הליכי חקירה.
הפרשה נחשפה לאחר שפורסם תיעוד ממעצרם של שלושה גברים בשנות ה-30 לחייהם, בהם פרקליט ורופא, שנעצרו בעקבות דיווח על רעש בדירה בבאר שבע. בתיעוד נראה אחד החשודים כשהוא מדמם ופניו חבולות, בעוד בני משפחתו וסביבתו טענו כי השוטרים הפעילו כלפיו אלימות קשה בתוך ביתו ללא הצדקה.
מנגד, במשטרה דחו אז את הטענות והציגו גרסה שונה לחלוטין לאירועים. לטענת המשטרה, השוטרים הוזעקו למקום בעקבות דיווח למוקד 100 על רעש, ובמהלך הטיפול באירוע הותקפו על ידי החשודים, אשר לטענתה קיללו, איימו והתנגדו למעצר.
לאחר פרסום הסרטון טענו גורמים במשטרה כי התיעוד שפורסם "מגמתי ואינו מציג את התמונה המלאה", וכי הוא מתעד רק את השלב האחרון של האירוע, לאחר שלדבריהם אחד השוטרים שבר את ידו ושוטרת נוספת נפגעה מזעזוע מוח במהלך העימות.
התיעוד עורר ביקורת ציבורית רחבה, ולשכת עורכי הדין גינתה אז בחריפות את האירוע וקראה לרשויות החקירה למצות את הדין עם המעורבים, אם יתברר כי הופעלה אלימות בלתי מוצדקת.
הודעת מח"ש מהיום מסמנת התפתחות משמעותית בפרשה, כאשר לראשונה נשקלת האפשרות להעמיד חלק מהשוטרים לדין פלילי. ההחלטה הסופית אם להגיש כתבי אישום תתקבל לאחר שייערכו הליכי השימוע בפני החשודים.
"צעד משמעותי, הכרחי ומתבקש"
"אלמלא התיעוד שחשף את פעולת השוטרים כפי שהייתה באמת, אנו משוכנעים שדוברות המשטרה הייתה ממשיכה לדבוק בגרסתה ולהציג את הקורבנות עצמם כתוקפים" - כך מסרו הערב בתגובה משפחותיהם של עו"ד סאלח נעמה, ד"ר עלאא נעמה והאח המוסמך מוחמד נעמה, בעקבות הודעת מח"ש על זימון השוטרים המעורבים לשימוע בחשד לתקיפה הגורמת חבלה חמורה ולשיבוש הליכי חקירה.
בני המשפחה בירכו על ההחלטה וכינו אותה "צעד משמעותי, הכרחי ומתבקש בדרך למיצוי הדין ולחשיפת האמת המלאה". לדבריהם, התמונות הקשות של הפציעות שנגרמו לשלושה בליל 2 במאי "מדברות בעד עצמן" ומעידות על "עוצמת האלימות ועל השימוש בכוח מופרז ובלתי חוקי שהופעל נגדם בתוך ביתם".
המשפחות תקפו בחריפות את האופן שבו הוצגו בני המשפחה לאחר האירוע. "נאלצנו להתמודד לא רק עם הכאב הפיזי והנפשי הקשה, אלא גם עם ניסיון להציג מצג שווא כאילו בנינו הם התוקפים, בעוד שלמעשה הם היו קורבנות לאלימות משטרתית חמורה", מסרו.
עוד נכתב בתגובה: "במדינת חוק אין ולא יכול להיות מקום לכך שאנשי אכיפת החוק יפעילו לכאורה אלימות כלפי אזרחים שומרי חוק, ובוודאי לא כלפי עורך דין בתוך ביתו, ולאחר מכן ינסו, שוב לכאורה, לטשטש את שאירע באמצעות מעצרי שווא".
המשפחות הוסיפו כי גם מי שלדבריהן שתק, מסר עדות שאינה משקפת את האמת או ניסה לטשטש את העובדות, נדרש לשאת באחריות. "מי שבחר להביט הצידה ולשתוק נוכח העוול הקשה שנגרם למשפחתנו, ומי שהיה שותף במעשה או במחדל והביא למעצרם של חפים מפשע, חייב היום לעשות עם עצמו חשבון נפש", מסרו. לדבריהן, "הכול ייחשף בסופו של דבר", וכל מי שהיה מעורב נדרש "להביט פנימה ולשאת באחריות מלאה למעשיו".
בני המשפחה הביעו אמון ברשויות החקירה והתביעה, אך הבהירו כי מבחינתם ההליך רק החל. "האמת החלה לצאת לאור, ואנו מצפים לראות את ההליך המשפטי מתנהל עד תום ואת הצדק נעשה במלואו", מסרו.
לסיום כתבו: "התפקיד שקיבלנו על עצמנו בעל כורחנו הוא לפעול לכך שלא יהיה עוד 'סאלח נעמה' במדינתנו, ושהשגרה לא תימשך כאילו לא אירע דבר". לדבריהם, הם מקווים שהפרשה תהיה "נקודת מפנה אמיתית, שתביא לגדיעת שורשי האלימות והשקרים הקיימים כיום לצערנו בחלקים של המשטרה", וכי הדבר הכרחי לשיקום האמון בין הציבור לבין שומרי החוק.
