דובר צה"ל הודיע היום (ראשון) כי הוטל שטח צבאי סגור החל מהיום ב-8:00 ועד לאותה שעה למחרת, במרחב הנגב המערבי. השטח הצבאי הסגור יכלל מצומת יד מרדכי מערבית לכביש 34 ועד צומת שער הנגב, ומצומת שער הנגב מערבית לכביש 232 עד לכרם שלום.
ההודעה מגיעה בעקבות "צעדת האלפים לעזה" שתוכננה להתחיל ב-17:00 היום. הצעדה אמורה לכול חברי קבינט, שרים בכירים ועשרות ח"כים בהם: השרים בצלאל סמוטריץ', איתמר בן גביר, ניר ברקת ושלמה קרעי.
הצעדה תתקיים תחת הקריאה המרכזית "ניסנית, דוגית, אלי סיני - עכשיו!",וצפויים להשתתף בה בה אלפי ישראלים. בהודעה מטעם מארגני הצעדה נכתב: "המהלך נסמך על דברי ראש הממשלה כי בעת הזו 'צריך לעשות ולא לדבר', לצד דברי שר הביטחון ישראל כ"ץ על כוונתו להקים 3 גרעיני נח"ל בתוחמת הצפונית, והכרזת שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ', אשר אישר כי מנהלת ההתיישבות שבראשותו כבר השלימה את הכנת התשתיות והתוכניות הנדרשות להקמת ההתיישבות באיזור".
הודעות חברי הקואליציה
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כתב: "19.7, ה' באב, יש שני דברים חשובים - יש את הקרנת גמר המונדיאל, אבל יותר חשוב - צעדת הענק לניסנית, ליישב את עזה, לחזור הביתה. תנועת נחלה של דניאלה וייס, צבי אלימלך, וכל האנשים הטובים - כבר הקימו גרעינים. אנחנו רוצים להצטרף, ולחזור הביתה לעזה, לבית שלנו. יישר כח!"
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פרסם סרטון לקראת הצעדה וקרא לציבור להגיע לצעדה, "כדי ליצור רצועת ביטחון אמיתית לתושבי שדרות וישובי עוטף עזה". סמוטריץ' יצא בקריאה לראש הממשלה: "תן לנו את האור הירוק. מנהלת ההתיישבות ערוכה לקחת אחריות, להקים את הגרעינים, להקים את הישובים, לממש את הניצחון האמיתי במלחמה הנכונה, הצודקת וההכרחית שאתה הובלת בשנים האחרונות".
שר התפוצות עמיחי שיקלי כתב: "הרגל המדינית במתווה של רצועת עזה היא לא איזשהו הסדר עם חמאס. הרגל המדינית היא ליישב את התוחמת הציונית".עוד הוסיף שיקלי כי "בעזרת ה' נראה את הקמת היישובים ברצועה עוד לפני הבחירות. שמים חותמת על התוחמת".
"זה מצעד איוולת שיוביל אותנו לאבדון. לא יכול להיות טרנספר, יש שם שני מיליון תושבים. סוגרים לנו את הכבישים וגורמים לנו לאי-נוחות. הצבא סוגר את הכבישים לאורך שעות ארוכות, תוקעים אותנו בפקקים, ובמקום שהצבא יתעסק בדברים חשובים יותר, הוא מתעסק בצעדה. אנחנו בעד קידום תוכניות ארוכות טווח, ולא צעדות מעין אלו", אומרת אביבית ג'ון מבארי.
מירב כהן, חברת קיבוץ עין השלושה, אומרת: "אם הם ירצו להתיישב בעזה, אז בבקשה, רק בשני תנאים: הראשון, שלא יפגעו באוכלוסייה אזרחית, והשני, שהצבא לא יצטרך להשקיע משאבים בלשמור עליהם ולהסתכן במשימה המיותרת הזאת".
זוהר שפאק, תושב כפר עזה, אומר: "אני בעד חופש הביטוי, אבל בעיניי זאת מחאה שלא ייצא ממנה כלום. זה גם לא נכון ברמת האבטחה של הצבא, שצריך להתעסק בזה. הם שמים את עצמם בסיכון, כי הצבא לא יכול לתת 100 אחוזי הגנה".
מנגד, בתיה קטר, תושבת שדרות, תומכת נלהבת בצעדה ובחזרה להתיישבות: "אני בעד הצעדה, ואני גם דורשת שהממשלה תאשר את ההתיישבות מחדש בעזה. ההתנתקות גרמה לנזק בלתי הפיך. אנחנו, תושבי שדרות, משלמים את המחיר מאז ועד היום. חייבים ליישב את רצועת עזה. מבחינתי, שיסגרו את הכבישים גם לשבוע. אנחנו סובלים מאז 2001, וחייבים לתת להם להתיישב ברצועה."
