חבר הכנסת שלום דנינו הודיע היום (רביעי) כי הוא מתכוון לתמודד על משבצת מחוז דרום בליכוד שממקומת במקום ה-29. ההודעה הכניסה מתמודדים רבים ללחץ גדול, ביניהם אלעד זמיר, דוברו לשעבר של שר התקשורת שלמה קרעי, יו"ר סניף הליכוד בבאר שבע לשעבר שמעון בוקר, יוסי פיטוסי יושב ראש סניף הליכוד הנוכחי, ומשה פרץ, חבר מועצת העיר נתיבות.
התפנית בעלילה היא שוועדת החוקה איפשרה לחברי כנסת מכהנים להתמודד על המשבצת, מה שבעבר לא הותר לח"כים מכהנים. שלום דנינו הוא אחיו של ראש העיר אופקים איציק דנינו, שלו קשרים ענפים עם דמויות מפתח בליכוד, בהם גם ראש העיר נתיבות יחיאל זוהר, שנחשב לאחד האנשים החזקים בליכוד.
"דנינו שוקל בחיוב להתמודד במשבצת הדרום, כך הוא נבחר בעבר, הוא היה מביא גם קולות רבים ברשימה הארצית, אבל עקב השירויונים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוא ככל הנראה יתמודד על המשבצת הדרום" אמרו מקורביו.
לפי דיווחים, נתניהו מתעקש על עשרה שריונים בליכוד ולפני מספר שבועות מקורביו של העבירו איום חריג: "אם דרישת נתניהו לקבל עשרה שריונים לא תתקבל, הוא יפרוש מהליכוד ויפצל את הסיעה. נתניהו לא יוכל לקחת עמו את שם 'הליכוד', אך פיצול הסיעה יפגע קשות במימון כספי המפלגות".
השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?
