וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"גדוד המוות": תכננו לבצע פיגוע במקדונלד'ס בבאר שבע - ונעצרו

עודכן לאחרונה: 14.7.2026 / 20:12

על פי כתב האישום, חברי החוליה תכננו לבצע פיגוע דקירה ובהמשך פיגוע ירי נגד ישראלים וכוחות הביטחון. בחקירה הודה אחד מהם כי רצה להיות "שהיד" והצהיר: "באמצעות דקירה של מספר גדול יותר של ישראלים"

פעילות מסתערבי ימ״ס מג״ב דרום למעצר חוליית מחבלים בשגב שלום/דוברות משטרת ישראל

ארבעה תושבי שגב שלום נעצרו בחודשים מאי ויוני בפעילות משותפת של מסתערבי ימ"ס דרום, היחידה המרכזית של מחוז דרום במשטרה ושב"כ, לאחר שעל פי כתב האישום תכננו לבצע פיגוע טרור בבאר שבע ולפעול נגד כוחות הביטחון. בתום החקירה הוגשו נגדם כתבי אישום.

לפי חומרי החקירה, אחד החשודים תכנן תחילה לבצע פיגוע דקירה בתחנה המרכזית בבאר שבע, באזור סניף מקדונלד'ס. בחקירתו אמר כי בחר במקום משום ש"יש שם הרבה חיילים והרבה אנשים ישראלים". לדבריו, בהמשך החליטו לשנות את התוכנית לפיגוע ירי באמצעות רובה M16 או אקדח, לאחר שהעריכו כי כך יוכלו לפגוע במספר גדול יותר של בני אדם.

מקדונלד'ס/ShutterStock

עוד עלה מהחקירה כי החשוד תכנן לבצע פיגוע ירי לעבר תחנת המשטרה בשגב שלום, והצהיר כי ברצונו להיות "שהיד". בנוסף, הודה כי ביקש להקים ארגון שכינה "גדוד המוות", שלדבריו נועד לפעול נגד המשטרה בתגובה להריסות בתים, ובמקרה של עימות רחב יותר "לפעול נגד היהודים".

במשטרה ציינו כי המעצרים בוצעו כחלק ממאמץ משותף עם שב"כ לסיכול ההתארגנות בטרם הצליחה להוציא את תוכניותיה אל הפועל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully