וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רישיון חברת שמירה בוטל בשל מעורבות במתן כסות חשבונאית לגביית דמי חסות

עודכן לאחרונה: 8.7.2026 / 18:35

זאת, לאחר שהוועדה בחנה מידע חסוי וראיות מנהליות שהוצגו בפניה על ידי גורמי אכיפת החוק והגיעה לכלל מסקנה, על בסיס ראיות אלה, כי החברה ובעליה היו מעורבים במתן כסות חשבונאית לעבירות של גביית דמי חסות. בעקבות כך, בוטל רשיונו של מארגן השמירה בחברה

כוחות המשטרה עצרו 11 חשודים בסחיטת דמי חסות בכסות שירותי שמירה/דוברות משטרת ישראל

הוועדה לרישוי חוקרים פרטיים ושירותי שמירה במשרד המשפטים החליטה היום (רביעי) על ביטול רישיונה של חברת השמירה "השומרים בנגב בטחון ואחזקה בע"מ" על רקע מעורבותה במתן כסות חשבונאית לעבירות של גביית דמי חסות.

הוועדה, הפועלת במסגרת האגף לאסדרת מקצועות במשרד המשפטים, החליטה בנוסף על ביטול רישיונו של מארגן השמירה בחברת "השומרים בנגב בטחון ואחזקה בע"מ". זאת, לאחר שהוועדה בחנה מידע חסוי וראיות מנהליות שהוצגו בפניה על ידי גורמי אכיפת החוק והגיעה לכלל מסקנה, על בסיס ראיות אלה, כי החברה ובעליה היו מעורבים במתן כסות חשבונאית לעבירות של גביית דמי חסות

ההחלטה התקבלה לאחר בחינת מידע חסוי וראיות מנהליות שהוצגו בפני הוועדה על ידי גורמי האכיפה בהובלת היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה, בשיתוף פרקליטות מחוז דרום (אזרחי) משטרת ישראל, ובתום הליך שימוע שנערך לחברה ולבעליה.

הוועדה התרשמה כי החברה ואחד מבעליה המחזיק במקביל ברישיון מארגן שמירה פעלו במשותף יחד עם חברת השמירה "א.י. גלים" ובעליה, שאף רישיונם בוטל לאחרונה על ידי הוועדה, בכך שאפשרו והכשירו מתן תשלום ל"ראיסים" - שולטי שטח עבריינים - כדמי חסות, תוך יצירת כסות כוזבת של הפעלת שמירה לגיטימית. בחלק מהמקומות לא ניתנו שירותי שמירה כלל ובחלק אחר ניתנו שירותי שמירה חלקיים ביותר ולא באופן רציף.

מעצר החשוד בגביית דמי חסות באזור ירוחם/דוברות משטרת ישראל

הוועדה קבעה כי החברה מנועה מלפנות אליה בעניין חידוש רישיונה בשלוש השנים הקרובות.

לצד ביטול רישיונות השמירה, הוועדה קבעה כי החברה ומי שהחזיק ברישיון מארגן שמירה, מנועים מלפנות אליה בעניין חידוש רישיונם בשלוש השנים הקרובות.

במשרד המשפטים ציינו כי החלטת ועדת הרישוי מצטרפת לשורה של החלטות נוספות של הוועדה מהעת האחרונה בדבר ביטול רישיונות של חברות שמירה ושל מארגני שמירה על רקע מעורבות ישירה או עקיפה מצדם בעבירות של גביית דמי חסות.


השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully