וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההסלמה במפרץ ממשיכה: הדי פיצוצים נשמעו בבושהר

עודכן לאחרונה: 8.7.2026 / 10:09

באיראן מדווחים על פיצוצים בדרום המדינה, זאת לאחר שארה"ב פתחה במתקפה צבאית נגד איראן בתגובה לשורת התקיפות שביצעה טהרן נגד שלוש מכליות מסחריות סמוך למצר הורמוז. בתגובה, במהלך הבוקר הופעלו אזעקות בבחריין ובכווית דיווחו על מתקפות טילים וכטב"מים עוינים

הדי פיצוצים נשמעו בבנדר עבאס שבאיראן/תיעוד ברשתות החברתיות

סוכנות הידיעות האיראנית מהר דיווחה כי הדי פיצוצים רבים נשמעו היום (רביעי) בעיר בושהר שבדרום איראן. בשלב זה לא נמסרו פרטים על מקור הפיצוצים או על היקף הנזק והנפגעים. בנוסף, צי חיל הים של משמרות המהפכה אמר כי אחד מחבריו נהרג על ידי "רחפני אויב", כך לפי התקשורת הממלכתית. עוד דווח כי אין בסיס לשמועות המדברות על פיצוצים באי חארג'.

בנוסף נשמעו הבוקר אזעקות בבחריין וצבא כווית הודיע כי מערכות ההגנה האווירית במדינה התמודדו עם מתקפות טילים וכלי טיס בלתי מאוישים "עוינים". זאת לאחר שאיראן הוסיפה לאיים על הבסיסים האמריקנים באזור בתקיפות נוספות אם הפעילות הצבאית תימשך. כווית גינתה את ה"מתקפות האיראניות החוזרות ונשנות על שטחה", והצהירה כי היא שומרת לעצמה את הזכות לנקוט בכל הצעדים הדרושים להגנה על ריבונותה.

צבא איראן הודיע כי שיגר לפנות בוקר מתקפת כטב"מים לעבר בסיס האוויר עיסא שבבחריין, שבו מוצבים כוחות אמריקניים, כך לפי דיווח של סוכנות הידיעות האיראנית למחצה פארס. בהודעת דוברות הצבא נמסר כי "כל הבסיסים האמריקניים באזור הם מטרות לגיטימיות עבור כטב"מי הצבא".

הפצצות בבנדר עבאס שבאיראן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'

כמו כן, משרד החוץ האיראני שב והזהיר את מדינות האזור שלא לאפשר לארצות הברית להשתמש בשטחן לביצוע תקיפות נגד איראן. עוד נמסר בהודעת המשרד כי ההפרות של ההסדרים שקבעה איראן במצר הורמוז והמשך התקיפות הישראליות בלבנון הופכים את ההסכם הזמני ל"חסר תוקף".

על פי דיווח ב-CNN, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הקדיש חלק מזמנו בטורקיה ביום שלישי להתייעצויות עם בכירי ממשלו בנוגע לתגובה האמריקנית למתקפות האיראניות על ספינות מסחר במצר הורמוז. לקראת ארוחת הערב של מנהיגי נאט"ו שאירח נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, קיים טראמפ דיון עם שר ההגנה פיט הגסת', מזכיר המדינה מרקו רוביו ויו"ר המטות המשולבים דן קיין, שבמהלכו גובשה התגובה האמריקנית, ובה גם התקיפות נגד מטרות באיראן.

במהלך הבוקר מזכ"ל נאט"ו, מארק רוטה, גיבה את התקיפה האמריקנית וכינה אותה "הכרחית לחלוטין". הוא הוסיף :"איראן מפרה את הפסקת האש בהתקפותיה על ספינות מסחריות, מה שהופך את התגובה האמריקנית לנחוצה". הוא הדגיש: "אני מצפה מבני הברית לאשר היום בוועידת נאט"ו את הצורך שלא תהיה לאיראן‬⁩ יכולת גרעינית".

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

טראמפ וארדואן בפסגת נאט"ו/רויטרס

כאמור, ארצות הברית פתחה הלילה במתקפה צבאית נגד איראן, בתגובה לשורת התקיפות שביצעה טהרן נגד שלוש מכליות מסחריות במימי עומאן סמוך למצר הורמוז. שעות קודם לכן הודיעה וושינגטון על ביטול ההקלות בסנקציות על מכירת הנפט האיראני - אחד הצעדים המרכזיים שנכללו במזכר ההבנות בין הצדדים - במהלך שנועד, לדבריה, להעניש את איראן על התקיפות ולהשיב את הלחץ הכלכלי עליה.

פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית הודיע כי כוחותיו "החלו בשורת תקיפות עוצמתיות נגד איראן, כדי להטיל עליה מחיר כבד בעקבות תקיפת כלי שיט מסחריים המאוישים באזרחים חפים מפשע בנתיב שיט בינלאומי". בהודעה נמסר כי התקיפות הן תגובה ישירה למתקפה האיראנית על שלוש ספינות מסחריות שחצו את מצר הורמוז, וכי מדובר ב"תוקפנות בלתי מוצדקת, מסוכנת ובהפרה ברורה של הפסקת האש".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully