ארגון שורת הדין הגיש היום (שלישי) תלונה רשמית למשרד המשפטים של ארצות הברית, ובה הוא קורא לפתוח בחקירת ביטחון לאומי פדרלית נגד קרן הינד א רג'אב (HRF), ואף להטיל סנקציות על הארגון וראשיו. עוד מזהירים בארגון כי הקמפיין המשפטי נגד חיילי צה"ל מתרחב גם לאזרחים ישראלים-אמריקנים ועלול לסכן בהמשך גם אנשי צבא אמריקאים.
בארגון שורת הדין אשר מייצג נפגעי טרור וחיילי צה"ל שנרדפים ברחבי העולם, דורשים כי החקירה תתבצע בשיתוף ה־FBI, מחלקת המדינה, משרד האוצר האמריקאי ותבחן מי מממן ומכוון את פעילות הקרן, והאם קיימים קשרים לגורמים משמרות המהפכה וארגוני טרור או גופים אחרים הנתונים לסנקציות.
עוד צוין בפנייה כי קרן הינד א רג'אב, מנהלת קמפיין בינלאומי נגד חיילי צה"ל, אנשי מילואים וקציני צבא לשעבר, באמצעות איתורם, איסוף מידע עליהם, חשיפתם בפומבי וקידום תלונות פליליות והליכים משפטיים במדינות שונות. בשורת הדין מזהירים כי הפעילות מתרחבת גם כלפי בעלי אזרחות ישראלית אמריקאית כפולה.
עו"ד ניצנה דרשן־לייטנר, נשיאת ארגון "שורת הדין", מסרה: "הקרן שפועלת באצטלת 'זכויות אדם', משתמשת במערכת המשפט ככלי נשק נגד חיילי צה"ל. היעד שלהם היום הוא חיילים ישראלים, אך מחר אלה עלולים להיות חיילים אמריקאים הנלחמים בטרור במזרח התיכון. ארה"ב צריכה להיכנס לעובי הקורה ולחקור עד תום מי עומד מאחוריהם ולסכל את פעילותם. זהו אינטרס אמריקאי ראשון במעלה".
בחירות 2026 - ענו על שאלון הבחירות וגלו מי המפלגה שמתאימה לכם
