וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרן הינד רג'ב עתרה נגד הרשויות בליטא: "מעניקות חסינות לסטודנט ישראלי החשוד בפשעי מלחמה"

עודכן לאחרונה: 29.6.2026 / 23:02

כפי שדיווחנו לפני כחודשיים, רשויות המדינה בליטא דחו את דרישת הארגון לפתוח בחקירה נגד סטודנט ישראלי הלומד רפואת שיניים בקובנה. הארגון הבלגי הפרו-פלסטיני לא הסתפק בדחייה, ועתר לבית המשפט החוקתי של המדינה. לטענתם, הסטודנט היה מעורב בהרס תשתיות אזרחיות בעזה

נשיא המדינה יצחק הרצוג מציג את תמונותיהם של אביתר ורום מהשבי מול נשיא ליטא/עומר מירון, יחזקאל קנדיל

הארגון הבלגי הפרו-פלסטיני קרן הינד רג'ב (HRF), הודיע היום (שני) כי הגיש עתירה לבית המשפט החוקתי של ליטא, לאחר שכפי שדיווחנו לפני כחודשיים, רשויות המדינה שם דחו את דרישת הארגון לפתוח בחקירה נגד סטודנט ישראלי הלומד רפואת שיניים בקובנה, שלטענת הארגון הוא חייל צה"ל משוחרר שהיה מעורב בפשעי מלחמה וברצח עם במהלך שירותו ברצועת עזה.

מדובר בהתפתחות נוספת במאבק המשפטי שמנהלת הקרן נגד ישראלים באירופה וספציפית כנגד הצעיר הזה. בעבר דיווחנו על התלונה שהגישה הקרן נגד הסטודנט ועל דחיית הבקשה לפתוח בהליכים כנגדו, וכן על התלונה החריגה שכבר הגישה בגרמניה נגד תובע בכיר, בטענה כי נמנע מלפתוח בחקירה נגד אזרח ישראלי שלטענתה היה מעורב בפשעי מלחמה.

בתלונת הארגון לרשויות הליטאיות בחודש מרץ היא טענה כי הסטודנט הישראלי שירת בפלוגת "ומפיר אימפריה" של גדוד 52, בחטיבת שיריון 401 והיה מעורב בהרס תשתיות אזרחיות, ובהן מטה אונר"א ומתחם בית החולים שיפא במרץ-אפריל 2024. עוד נטען כי היחידה שבה שירת הייתה מעורבת בהריגת הילדה הינד רג'ב, שעל שמה נקרא הארגון, בני משפחתה ושני פרמדיקים. אלא שלטענות האלה גם לא צורפה כל קביעה של רשות חקירה או בית משפט.

בארגון הפרו-פלסטיני טוענים כי הסטודנט היה מעורב בהרס תשתיות אזרחיות, בהן מטא אונר"א./תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

כרגיל, לתלונתו צירף הארגון גם תמונות לכאורה של הצעיר כשהוא במדי צה"ל על רקע אזור לחימה ברצועת עזה. כך למשל לדבריו תמונה בה נראה לכאורה בצריח הטנק שלו. לפי HRF, לאחר שהוגשה התלונה בליטא, בחשאי, הוא אמנם מחק ראיות של שירותו הצבאי (פוסטים, תמונות וכו'), אבל הארגון טוען שהם כבר שמרו את הפרסומים לתיק החקירה שלהם.

לדברי הארגון, לאחר שהתלונה שהגישה ללשכת התובע הכללי בליטא נדחתה, ובהמשך נדחו גם הערעורים שהגישה בבתי המשפט במדינה, היא פנתה כעת לבית המשפט החוקתי בטענה כי "ליטא מפרה את חוקתה ואת התחייבויותיה לפי המשפט הבינלאומי, משום שהיא מסרבת להפעיל את עקרון הסמכות האוניברסלית במקרה שבו החשוד שוהה בשטחה".

מייסד תנועת "ה-30 במרץ" וארגון הבת שלה "קרן הינד רג'אב", דיאב אבו ג'הג'ה, הלבנוני יליד נפת בינת ג'בייל בן ה-54, זכה לאזרחות בלגית עקב נישואיו לבלגית ממנה בינתיים התגרש. אבו ג'הג'ה עצמו הוא מוסלמי שיעי ומקורב לחיזבאללה. כניסתו נאסרה לתחומי בריטניה, והוא מופיע ברשימה של אנשים המנועים מעליה לטיסות שעוברות בשמי ארצות הברית.

הוא מסר כי ארגונו זיהה 24 חשודים הקשורים לאירוע המדובר, וכי הסטודנט הישראלי הוא אחד מהם. הוא תקף בחריפות את הרשויות בליטא: "נירמול אנשים המואשמים בהחרבת עזה ובביצוע רצח עם, בזמן שהם לומדים באוניברסיטה בליטא, משדרת מסר מסוכן", אמר, "ליטא הופכת כך לשותפה להענקת חסינות ויש לה חובה חוקתית ומוסרית לקיים את המשפט הבינלאומי ולהבטיח ששטחה לא ישמש מקלט למי שמואשמים בפשעי מלחמה".

למה לשלם הרבה?

3 מנויים ב-75 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

הארגון טוען שהם כבר שמרו את הפרסומים לתיק החקירה שלהם./דובר צה"ל

ראש מחלקת הליטיגציה בארגון, נטשה בראק, הוסיפה כי: "ליטא אינה יכולה להסתתר מאחורי טכניות פרוצדורליות כדי להתחמק מהתחייבויותיה הבינלאומיות. סירובו של התובע לפתוח בחקירה רק משום שהעבירות הנטענות בוצעו מחוץ לשטח המדינה, סותר את עצם התכלית של עקרון הסמכות האוניברסלית. בכך שהיא מאפשרת לחשוד לחיות וללמוד בליטא מבלי שיהיה נתון לבחינה שיפוטית כלשהי, המדינה נכשלת במילוי חובותיה לפי אמנות ז'נבה ואמנת רומא".

בישראל דוחים באופן עקבי את הטענות לפשעי מלחמה ברצועת עזה, ומדגישים כי צה"ל פועל בהתאם לדין הבינלאומי תוך ניסיון לצמצם פגיעה באזרחים, לצד הטענה כי חמאס פועל מתוך אוכלוסייה אזרחית ומשתמש בה כמגן אנושי.


השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully