וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"המהלכים שנעשים בכנסת מפחידים": נשיא אוניברסיטת ת"א מבהיר - לא תהיה הפרדה מגדרית

עודכן לאחרונה: 5.7.2026 / 11:42

ברקע להצעת החוק להפרדה מגדרית בתואר שני ושלישי, שתעלה לוועדת החינוך של הכנסת, פרופ' אריאל פורת הבהיר כי לא תהיה הפרדה באוניברסיטת תל אביב והזהיר מפני המהלכים המקודמים בכנסת: "האקדמיה לא תהיה אותו דבר כמו שאנחנו מכירים עד כה"

עימותים בכיכר דיזנגוף בעקבות תפילה המונית שהיה בה הפרדה מגדרית. 24 בספטמבר 2023/ללא

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת, אמר היום (ראשון) בכנס החדשנות של איכילוב על רקע הצעת חוק זכויות הסטודנט - לפיה תהיה הפרדה מגדרית בתארים מתקדמים - שתעלה מחר בועדת החינוך של הכנסת, כי לא תהיה הפרדה באוניברסיטת תל אביב. "המהלכים שנעשים בכנסת מפחידים אנחנו צריכים שיקרה נס, כי האקדמיה לא תהיה אותו דבר כמו שאנחנו מכירים עד כה", הוסיף פורת.

הצעת החוק של חברת הכנסת לימור סון הר-מלך להרחבת ההפרדה המגדרית באקדמיה אושרה בקריאה ראשונה במאי 2025. 48 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 40 שהתנגדו, וכעת היא חוזרת לדיון בוועדת החינוך שם תעובד לקריאה שנייה ושלישית לפני שתעלה להצבעה במליאה.

הצעת החוק תאפשר למוסדות להשכלה גבוהה לקיים מסלולי לימוד נפרדים לנשים ולגברים בתארים מתקדמים. מדובר בחוק עוקף בג"צ שאסר על הרחבת ההפרדה לתארים מתקדמים ועל הדרת מרצות ממסלולים לגברים. בארגוני הנשים ובאוניברסיטאות הזהירו כי החוק יפגע בזכותן של נשים לשוויון ולחופש עיסוק, ויאפשר הדרת נשים מרצות - ובהמשך הדרתן מהמרחב הציבורי.

"המהלכים שנעשים בכנסת מפחידים. אנחנו צריכים שיקרה נס". נשיא אונ' ת"א, פרופ' אריאל פורת/אתר רשמי, דוברות אוניברסיטת תל אביב

הצעת החוק, המהווה תיקון לחוק זכויות הסטודנט, קובעת שההוראה הקיימת לפיה לא יראו כהפליה את קיומם של מסלולי לימוד נפרדים לגברים ולנשים מטעמי דת, תחול גם לגבי מסלולי לימוד לתואר שני ולתואר שלישי.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "כיום המועצה להשכלה גבוהה מאפשרת למוסדות לקיים מסלולי לימוד בהפרדה מגדרית, ככלל - לתואר ראשון בלבד, בתנאים ובמגבלות נוספים על פי המתווה שקבעה".

"מוצע להבהיר בחקיקה כי ההוראה הקובעת שלא יראו כהפליה את קיומם של מסלולי לימוד נפרדים לגברים ולנשים מטעמי דת, חלה גם לגבי מסלולי לימוד לתואר שני ולתואר שלישי", נכתב בהצעת החוק. "זאת, כדי לאפשר גם למי שבשל אמונתו הדתית נמנע ממנו להשתתף בלימודים אקדמיים מעורבים, ללמוד לתארים מתקדמים במגוון רחב יותר של תחומים".

די, שילמתם מספיק

3 מנויים ב-75 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

"הבינה המלאכותית מחייבת אותנו לשנות את הדרך שבה אנחנו מנהלים סיכונים", בר סימן טוב/לשכת העיתונות הממשלתית

עוד באותו הכנס, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, תיאר את החזון שלו לעתיד הרפואה בישראל: "הבינה המלאכותית מחייבת אותנו לשנות את הדרך שבה אנחנו מנהלים סיכונים". לטענתו, במשרד הבריאות מבינים כי "לצד ההזדמנויות הגדולות, נדרשת גם היערכות רגולטורית חדשה".

בר סימן טוב התייחס גם לצורך בחיזוק המחקר הרפואי בישראל ואמר כי המשרד פועל לבצע שינויים בתחום הניסויים הקליניים. "העולם הופך לתחרותי יותר, ואנחנו צריכים לבצע שינויים פרדיגמטיים כדי שישראל תישאר בחזית החדשנות הרפואית", הדגיש.

בדבריו התייחס גם למצבה של החברה הישראלית ולמעמדה של ישראל בעולם: "בימים שבהם החברה הישראלית מקוטבת, מערכת הבריאות מושיטה יד לכולם באמצעות בריאות, מדע ושיתופי פעולה", הבהיר.

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם ?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully