נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת, שלח לאלוף דוד זיני מכתב ובו קריאה להסיר את מועמדותו לתפקיד ראש שב"כ ובכך למנוע מלחמת אחים ושפיכות דמים. במכתב כתב כי בעבר הצהירו רבים מראשי המשק כי "אם נגיע למצב של אי ציות לבית המשפט העליון יושבת המשק".
"אלוף זיני הנכבד", פתח הנשיא את מכתבו. "אתמול התפרסם כי ראש הממשלה החליט למנותך לתפקיד ראש השב"כ הבא. החלטה זו ניתנה בניגוד להנחיותיה של היועצת המשפטית לממשלה". עוד המשיך ואמר הפרופסור כי "ראש הממשלה אף הודיע כי פסיקת בית המשפט העליון בענין פיטוריו של ראש השב"כ הנוכחי היא "שערורייתית", ונוצר על כן החשש שגם אם בית המשפט יפסוק כי אין למנותך כעת לתפקיד, הממשלה תאשר את המינוי".
הנשיא פנה ישירות לאלוף הציג לו את תמונת המצב העתידית במצב שבו הוא ימונה לתפקיד: "אם כך ייקרה, מינוייך יהיה בלתי חוקי, והתנהגות הממשלה והעומד בראשה תהיה עבריינית. מצב דברים זה עלול להוביל חס וחלילה למלחמת אזרחים ולשפיכות דמים".
בהמשך המכתב הזכיר פרופ' פורת את אירועי העבר: "רבים מראשי המשק ואף ראשי מוסדות אקדמיים, ביניהם החתום מטה, הצהירו בעבר, כי אם נגיע למצב של אי ציות לבית המשפט העליון יושבת המשק". נשיא אוניברסיטת תל אביב המשיך והפציר באלוף זיני לא לקבל את המינוי: "אני מפציר בך להודיע לאלתר, שלא תיקח על עצמך את תפקיד ראש השב"כ בניגוד להנחיות היועצת המשפטית ולפסיקת בית המשפט. אתה אדם בעל זכויות שעשה רבות למען מדינת ישראל. לא אחת סיכנת את חייך להגנת כולנו. היום אתה ניצב בפני מבחן נאמנות, למדינה ולאזרחיה, שבפניו לא עמדת בעבר. אנא מנע אסון לאומי שעלול להתרגש עלינו אם מינוייך ייעשה תוך הפרת פסיקתו של בית המשפט העליון".
ראש הממשלה נתניהו הודיע אתמול על החלטתו למנות את האלוף דוד זיני לראש השב"כ הבא. האלוף זיני כיהן בתפקידים מבצעיים ופיקודיים רבים בצה"ל ובכללם: לוחם סיירת מטכ"ל, מג"ד 51 בחטיבת גולני, מפקד יחידת אגוז, מפקד חטיבת אלכסנדרוני, מייסד חטיבת הקומנדו, ומפקד פיקוד ההכשרות והאימונים ומפקד הגיס המטכ"לי.
המינוי המפתיע הגיע לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה הודיעה לנתניהו שעליו להימנע ממינוי ראש שב"כ עד לגיבוש הנחיות משפטיות לנוכח פסק הדין של בג"צ בענין פיטורי ראש שב"כ שקבע בין השאר שראש הממשלה נמצא בניגוד עניינים. אך נתניהו החליט, שוב, למנות ראש שב"כ חיצוני ולא מבין בכירי הארגון, בהמשך למינוי של אלי שרביט עליו הודיע לפני כחודש וחצי אך נסוג ממנו כעבור יממה בעקבות ביקורת מימין.