וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העין על טהרן: איראן משתקמת - ומוג'תבא מתכנן את נקמת הבן

6.7.2026 / 6:00

במערכת הביטחון עוקבים אחר טקסי ההלוויה בטהרן ורואים בהם ניסיון לבסס את מעמדו של יורשו של חמינאי. במקביל, בצה"ל נערכים לאפשרות של חידוש הלחימה, מרחיבים את בנק המטרות וחוששים מהחלטות אמריקניות-איראניות שיתקבלו בלי מעורבות ישראלית

ההצהרה הרשמית בתקשורת הממלכתית באיראן כי המנהיג העליון עלי חמינאי חוסל. 1.3.26/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

במערכת הביטחון עוקבים אחר מסע העלייה לרגל לטהרן שכלל מנהיגים ובכירי ארגוני הטרור במסגרת טקס ההלוויה של עלי חמינאי. בנוסף, גורמים במערכת הביטחון רואים בחלק מהטקס נרמול ותוקף למעמדו של מוג'תבא חמינאי שירש את אביו. כאמור, מוג'תבא נפצע באורח קשה בפעולת הסיכול הממוקד של אביו וחשש להצטרף לטקס ההלוויה. לצד זאת, היו גם מנהיגים רבים שלא הגיעו והסתפקו בנציגות.

במערכת הביטחון טוענים, כי האיראנים מחזירים בהדרגה את רשת האינטרנט לתפקוד בשל אילוצים כלכליים ולחץ על הסוחרים, אך מנגד הם כבר מזמן הוכיחו שהם שולטים ברחוב והשיח הציבורי. בנוסף, הם פועלים מסביב לשעון לשקם את יכולותיהם הצבאיות וחותרים לשקם את הכלכלה שפועלת תחת סנקציות חריפות מאוד. נכון לכתיבת שורות אלו אין שינוי במצב היסוד הקשה של הכלכלה האיראנית שהפך למנוף לחץ עיקרי על המשטר.

במערכת הביטחון רואים בחלק מהטקס נרמול ותוקף למעמדו של מוג'תבא שירש את אביו/רויטרס, רויטרס

למרות ההצהרות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לפיהן לאיראן לא יהיה גרעין, ישראל נשארה מחוץ לשיחות, לא מעורבת בצורה ישירה ועקיפה בתהליכי המו"מ - ולכן במערכת הביטחון חוששים מאוד להיות מופתעים מההחלטות האמריקניות-איראניות.

בצה"ל ממשיכים להיערך לתרחיש שהלחימה עם איראן תתחדש או שמודיעין קונקרטי יחשוף פעולות מאיימות על העורף הישראלי באופן שיחייב את צה"ל לפעול מיידית. הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר מתקף מדי שבוע את תוכנית הפעולה בהגנה ובהתקפה, ובאמ"ן ממשיכים להרחיב את בנק המטרות ולתקף מטרות קיימות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

מתקף מידי שבוע את תוכנית הפעולה בהגנה ובהתקפה. הרמטכ"ל זמיר/דובר צה"ל
המשטר ומשמרות המהפכה לא קרסו - והם לא קרובים לשם/רויטרס

בצה"ל מעריכים כי המלחמה גבתה מאיראן מחיר כבד, אך המשטר ומשמרות המהפכה לא רק שלא קרסו אלא לא קרובים לשם והחלו בהליך השיקום. בנוסף לכך, גורם בכיר במערכת הביטחון טען כי הנחת העבודה כי מוג'תבא חמינאי שאביו ממש "מת לו בידיים" רווי במוטיבציית על לנקום לא רק את ההשפלה שחווה המשטר האיראני מידי צה"ל - אלא את חיסול אביו. ומי שמתדלק את יצר הנקמה הוא לא פחות מאשר מפקד משמרות המהפכה אחמד וחידי.

בתוך כך, אמר בכיר במערכת הביטחון כי אם חיזבאללה יתקוף את העורף הישראלי צה"ל יגיב בתקיפת יעדים ברובע הדאח'יה. תרחיש זה יעמיד שוב את טהרן בדילמה האם לשגר טילים על ישראל או לעמוד מנגד.

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully