גורמים במערכת הביטחון טוענים כי הזרוע הצבאית של חיזבאללה, כמו האיראנים, נערכים ל"היפוך הקערה" בגבול הישראלי-לבנוני, זאת על רקע ההסכם שנחתם בין ישראל ללבנון.
בתוך כך, באגף המודיעין בצה"ל ובמודיעין פיקוד הצפון מנהלים מאמץ גדול כדי לאתר את אותה פעילות מהצד הלבנוני - ולסכל אותה. "ברגע אחד הכול יתלקח והם יאלצו לתקוף ולספוג מכות כואבות מצה"ל. ולכן גם בצה"ל יש היערכות מסביב לשעון ללא קשר להסכם שנחתם. מצד אחד מכבדים את ההסכם אבל מצד שני מאשרים תוכניות, ונערכים לא רק להתקפה אלא גם בהגנה", אמר אחד הגורמים.
גורם ביטחוני נוסף אמר לוואלה: "איראן בלחץ גדול מאוד מההסכם. גם חיזבאללה. הלילה שבין מוצאי שבת לראשון לפנות בוקר עבר בהתנגשות נקודתית בין ארה"ב לאיראנים. הדריכות קיימת לא רק באזורנו אלא גם במפרץ. החשש שאיראן תנסה להצית אש ותגרור את האזור להסלמה".
הביקורת נגד ממשלת לבנון מתוך לבנון התגברה ב-24 השעות האחרונות נגד ההסכם עם ישראל, כולל שיח ער על האפשרות שתתפרץ מלחמת אזרחים. לכן, בצה"ל לא לוקחים סיכונים, ועסוקים מסביב לשעון להגביר את המיגון מפני רחפנים באמצעות רשתות, אמצעי לחימה, ומערכות התראה, מיגון מפני נ"ט על ידי רכיבי ביטחון ותגבור בהתאם להערכת המצב בעזרת תזוזת כוחות כדי לשפר עמדות בהתאם להסכם.
