וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זיני הורה לפרק עמדת הנצחה לחללי שב"כ ב-7 באוקטובר: "משקפת רק חלק מהאסון"

עודכן לאחרונה: 24.6.2026 / 20:13

שב"כ אישר כי ראש הארגון הורה להסיר עמדת הנצחה שהוקמה לחללי השירות שנפלו במתקפת חמאס, בטענה כי הצגת חלק מהחללים בלבד אינה משקפת את מלוא היקף האסון. ההחלטה מגיעה יממה לאחר הסערה סביב ביטול תקציב התא הגאה בארגון ואירועי חודש הגאווה

ראש הממשלה נתניהו בטקס כניסה לתפקיד של ראש השב״כ דוד זיני/וידאו (עלה לשרת): עומר מירון/ לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע״מ

שב"כ אישר היום (רביעי) כי ראש הארגון דוד זיני הורה לפרק עמדת הנצחה לחללי שב"כ במתקפת 7 באוקטובר. מטעם הארגון נמסר: "מחדל 7 באוקטובר הוא מהמחדלים הגדולים והכואבים שידעה מדינת ישראל, כחלק מתפיסה זו בראיית ראש השירות הצגה של חלק מהחללים מקטינה את המחדל ומשקפת רק חלק מהאסון הנורא שפקד אותנו. במטה השירות קיים קיר הזיכרון עליו מוצגים כלל החללים שנפלו ולא רק חלק קטן מהם".

רק אתמול ראש השב"כ הטרי הסתבך עקב החלטתו לרוקן את תקציב התא הגאה של הארגון. מנחה הטלוויזיה אסי עזר יוצא נגד זיני, על רקע ההחלטה שכללה גם את ביטול את אירועי חודש הגאווה שתוכננו באירגון, מה שיוביל הלכה למעשה לסגירתו של התא הגאה של הארגון.

דוד זיני/פלאש 90, חיים גולדברג

בסטורי שהעלה עזר לעמוד האינסטגרם שלו, המנחה פנה לראש השב"כ: "אני מקווה שתחזור בך מההחלטה העצובה הזאת. עד כדי כך אנחנו מפחידים אותך?", תקף. הוא המשיך ופנה גם ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה: "אני מצפה שחבר הקהילה הגאה, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, שבכני"ק בעברו, אוטוטו ישמע את דעתו וקולו בעניין".

"ושאף אחד לא יתבלבל - זה לא עניין תקציבי, מדובר בסכומים זניחים", המשיך עזר והוסיף: "לצערי זה מסר לכל חבר הקהילה הגאה - אם רצית להתגייס לשב"כ, מוטב שתחזור לארון. לא יקרה זיני. אנחנו כאן ואנחנו לא הולכים לשום מקום".

  • עוד באותו נושא:
  • דוד זיני

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully