אלפי נהגים חרדים יצאו היום (רביעי) בשיירות מחאה מעשרות מוקדים ברחבי הארץ בדרישה לשחרר תלמידי ישיבות שנעצרו בגין השתמטות מגיוס. השיירות עשו את דרכן לכיוון כלא 10 במטרה לייצר עומסי תנועה חריגים בצירים המרכזיים. על פי תמונת המצב הנוכחית, החסימות הסתיימו.
כוחות הביטחון בשטח מסרו כי בחלק מהמוקדים נצפו מפגינים שירדו מכלי הרכב ונעים על נתיבי הנסיעה, תוך סיכון עצמם ומשתמשי דרך נוספים. "משטרת ישראל קוראת למארגני המחאה ולמשתתפיה לנהוג באחריות, לעמוד בסיכומים שנקבעו ולפעול באופן שלא יפגע בחופש התנועה של ציבור משתמשי הדרך ולא יסכן את ביטחונם", הוסיפו.
בשולי הדברים התקבלו דיווחים על קטטות בין מפגנים חרדים לתושבי ערד שהתרעמו על עומסי התנועה הכבדים במקום. יאיר מעיין, מסר לוואלה את קריאתו לפורעי הסדר: "אני קורא לכל התושבים לנהוג באיפוק וכבוד הדדי, ולהימנע מפעילות אלימה בין התושבים, משטרת ישראל בכוחות מתוגברים בעיר מטפלת באלימות ותשהה בכוחות מתוגברים בימים הקרובים עד להגעה לרגיעה, אני קורא לכל התושבים וחברי המועצה להימנע מהסתה לאלימות".
לקראת תחילת המחאות, המשטרה הזהירה את הנהגים כי שמא יאטו את רכבם או יפרו את הסדר במרחב הציבורי - יהיו חשופים לקנסות גם אם אינם משתתפים בשיירות המחאה.
עימותים קשים בין בני נוער לחרדים בערד
עקב עומסי התנועה באזור, תאונת שרשרת אירעה באזור שער הגיא. צוותי מד"א שהוזעקו למקום העניקו טיפול רפואי לאישה בהריון שנפצעה באורח בינוני. בעקבות התאונה נחסם הכביש לתנועה ונרשמים עומסי תנועה כבדים לכיוון תל אביב. בוחני התנועה של המשטרה הוזעקו לזירה ופתחו בבדיקת נסיבותיה.
סנ"צ רועי עמיחי חידד: "האירוע מצער, של התנהגות שלא בהתאם למוסכמות, זה לא נסיעה איטית זה האטות שגורמות להרוות התנועה וכתוצאה מכך נגרמה תאונת שרשרת, זו בדיוק התוצאה של אנשים שמרשים לעצמם לקחת את החוק לידיים ולסכן את ציבור משתמשי הדרך, אותה אישה שנפצעה בינוני בגלל הריון מתקדם בתאונת השרשרת יכלה להימנע אם כולם היו מקפידים על הנהלים והחוקי".
על פי הדיווחים בשטח, לאמבולנס לקח כמעט חצי שעה להגיע אליה עקב חסימת הכביש על ידי המפגינים החרדים.
ח"כ יצחק גולדקנופף הוביל בעצמו שיירת רכבים בכביש 1 ואיים היום בריאיון ל"קול ברמה" בהחרפת המחאה החרדית סביב סוגיית הגיוס. "יגיע היום שנהפוך את המדינה, אבל זה בשלב אחר. כל הארץ כמדורת אש", אמר. "נראה לכם שיעשו מאיתנו עבדים ושפחות? יגיע הרגע שבו כולם יצאו להפגנות בכל הארץ. ניקח את בתי הכלא ונהפוך אותם לישיבות". גם חבר הכנסת מאיר פורוש תקף, וטען: "מדינת ישראל היא המקום היחידי שעוצרים יהודים שלומדים תורה". בשלהי ההמולה, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט "דיווח מהשטח" וטען כי נתקע שעתיים וחצי בפקק עקב החסימות.
המחאה התקיימה בצל המתיחות הגוברת בין הציבור החרדי לרשויות האכיפה סביב יישום חובת הגיוס. מאחורי הקלעים, יוזמי המחאה קיימו בימים האחרונים שיחות עם מנהיג דגל התורה, ראש הישיבה הרב משה הלל הירש, וקיבלו את ברכתו לקיום המחאה. עם זאת, הרב הבהיר כי הפעילות חייבת להתנהל בתיאום מלא עם המשטרה ובאישור הרשויות.
השיירות יצאו מכ-20 ערים שונות, מצפת בצפון ועד ערד בדרום, והתפצלו למספר מסלולים כדי ליצור שיבושים נרחבים בתנועה. אחד ממארגני המחאה אמר לוואלה כי הם "מצפים להשתתפות של לפחות 3,000 כלי רכב". הוא ציין כי היעד שהוגדר למפגינים הוא אזור כלא 10, אך הבהיר כי לא בטוח שכל המשתתפים יצליחו להגיע לנקודה זו. המארגן הוסיף כי המפגינים מממנים בעצמם את הנסיעה, ללא עזרה מגורמים חיצוניים.
כרגע עם משפחתי שעתיים וחצי בפקק.
— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett) June 24, 2026
מיד עולה לדבר ברשת ב'.
יש לי הרבה מה לומר לעם ישראל.
האזינו.
הוועדה המארגנת פרסמה הודעה ובה דרשה את שחרורם המיידי של העצורים והפסקת האכיפה נגד לומדי תורה. עוד נכתב בהודעה כי הציבור החרדי לא ישב בשקט בזמן שתלמידי ישיבות נמצאים מאחורי סורג ובריח. מנגד, גורמים במערכת הביטחון טוענים כי מדובר באכיפת חוק שגרתית בהתאם להחלטות הממשלה ופסיקות בתי המשפט.
בעקבות המהלך המתוכנן, המשטרה וגורמי התחבורה נערכו בכוחות מתוגברים לאפשרות של עומסי תנועה כבדים בצירים המרכזיים לאורך שעות אחר הצהריים והערב.
מארגני המחאה פרסמו למשתתפים שורת הנחיות שנועדו לשמור על אופי השיירה: נסיעה במהירות שלא תעלה על 50 קמ"ש, שמירת מרחק בין כלי הרכב והצבת שלטי מחאה על המכוניות.
מפת העומסים והחסימות
- ירושלים והסביבה: כביש 1 בכניסה לעיר, גשר המיתרים, אזור רחוב בר אילן והצירים הסמוכים.
- כביש 4: מחלף גהה באזור בני ברק, מחלף אלוף שדה, מחלף גנות, מחלף השבעה ומחלף אם המושבות.
- כביש 6: באזור מחלף בן שמן, מחלף נחשונים ומחלף קסם.
- כביש 20 (נתיבי איילון): דרך נמיר ודרך השלום.
- כביש 1: מחלף בן גוריון ובכניסה לירושלים.
- כביש 40: מחלף קריית שדה התעופה.
- כביש 444: סמוך לאלעד.
- כביש 471: מחלף שעריה.
- כביש 57
- מרכז:
- כביש 1 שער הגיא למערב
- כביש 1 שורש למערב
- כביש 2 בית ינאי לצפון
- כביש 4 רעננה מרכז לצפון
- כביש 7 בית רבן למזרח
- כביש 443 מבוא מודיעים למערב
- 1 מז' עומס ממחלף לוד עד מחלף דניאל
- 1 מז' עומס ממחלף שער הגיא עד מחלף שורש
- 1 מע' עומס ממחלף מוצא עד מחלף הראל
- 1 מע' עומס ממחלף ענבה עד מחלף דניאל
- 1 מע' עומס ממחלף שפירים עד מחלף גנות
- 2 צפ' עומס ממחלף יקום עד מחלף גשר השלום
- 4 צפ' עומס ממחלף חולון מז' עד מחלף גבעת שמואל
- 4 צפ' עומס מהכניסה לאבן יהודה עד צומת הדסים
- 4 דר' עומס ממחלף אם המושבות עד מחלף גבעת שמואל
- 4 דר' עומס ממחלף חולון מזרח עד מחלף ראשון לציון
- 40 צפ' עומס ממחלף רמלוד עד צומת אחיסמך
- 40 צפ' עומס מצומת טייסים עד הכניסה למגשימים
- 40 דר' עומס מהכניסה ללוד מרכז עד צומת אחיסמך
- 41 מז' עומס מצומת נמל אשדוד עד צומת ניר גלים
- 41 מע' עומס ממחלף אשדוד עד צומת ניר גלים
- 471 מע' עומס ממחלף אונו עד מחלף בר אילן
- 443 מע' עומס מקומי במחסום מכבים
- 444 דר' עומס ממחלף ראש העין דרום עד צומת מגדל אפק
- 471 מז' עומס ממחלף עמישב עד צומת מגדל אפק
- 471 מע' עומס ממחלף אונו עד מחלף בר אילן
- 531 מז' עומס ממחלף חן עד מחלף אלישמע
- צפון:
- 4 צפ' עומס ממחלף כרי נעמן עד הכניסה לכפר מסריק
- 65 מז' עומס ממחלף עירון עד צומת מי עמי
- 65 מע' עומס מצומת סרגל עד צומת מגידו
- 70 צפ' עומס ממחלף סומך עד צומת אבליים
- 70 דר' עומס מהכניסה לגדידה עד צומת יאסיף
- דרום:
- 4 צפ' עומס מצומת בת הדר עד צומת אשקלון
בדרך להפגנת הענק: תושבי כפר יונה נערכו לחסום את שיירות המחאה החרדיות
במקביל לשיירות החרדיות, התקיימה מחאה נגדית של תושבי שכונת גבעת אלונים בכפר יונה, הסמוכה לכלא 10. התושבים, שחוו בשבוע שעבר את הפגנת הענק של עשרות אלפי חסידי גור ואת חסימות הכבישים שנלוו אליה, הודיעו כי פעלו למנוע שיבושים נוספים. ראש העיר כפר יונה, אלברט טייב, הודיע כי בכוונתו לעמוד יחד עם תושבים בכניסה לשכונה כדי למנוע חסימות כבישים וכניסת כלי רכב לאזורי המגורים.
"בשם ה' נזכיר": הוראות הבטיחות ששלחו מארגני המחאה
מארגני המחאה הפיצו עלון, ובו הוראות בטיחות והתנהלות לנהגים המשתתפים בהפגנות טרם תחילת חסימת הכבישים. כחלק מההוראות, ביקשו מארגני המחאה מהנהגים "לעטר את הרכב ככל הניתן בחומרי הסברה", כשעמדות ימתינו לרכבים בנקודות היציאה.
בנוסף, ביקשו המארגנים לשמור על מהירות קבועה של 50 קמ"ש, בהתאם לתנאי הדרך ושמירה על מרחק בטיחותי כפול מהרגיל מהרכב שלפניהם. עוד ציינו כי על הנהגים להיערך לתהלוכת רכבים שתימשך זמן ממושך ולהצטייד בארוחה קלה ו"בספרי לימוד או תעסוקה מתאימה לזמני ההמתנה, לקדש שם שמיים".
