סגן נשיא ארה"ב, ג'יי די ואנס אמר היום (שני) כי למרות ההכחשה האיראנית, ישנה התקדמות בתחום הגרעין. "האיראנים הסכימו להזמין את המפקחים הבינלאומיים למדינתם - זהו צעד חשוב מאוד", ציין.
עוד אמר ואנס כי הונחו היסודות להגעה להסכם סופי עם איראן וכי השיחות הטכניות יימשכו לאורך השבוע. "אנו מצפים לביקור של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית כבר השבוע, אולי עוד היום", אמר. לדבריו, בשיחות מייצרים הצדדים מנגנון לפירוק הנשק של חיזבאללה וכי יש רצון להגן על הביטחון הישראלי והריבונות הלבנונית במקביל.
סוכנות הידיעות האיראנית IRNA דיווחה היום כי המשלחת האיראנית עזבה את בירגנשטוק שבשווייץ בה התקיימו השיחות הישירות עם ארצות הברית והיא בדרכה לטהרן, זאת לאחר כ-18 שעות של שיחות והתייעצויות אינטנסיביות.
דובר משרד החוץ האיראני אסמאעיל בקאאי אמר לסוכנות הידיעות האיראנית IRNA, לאחר סיום שיחות שווייץ: "אחת מתוצאות השיחות בשוויץ הייתה ההודעה המשותפת של שני המתווכים, שנוסחה בתיאום ובהתייעצות עם איראן וארצות הברית. אחד הצירים המרכזיים של ההודעה הינו הקמת ועדה עליונה לפיקוח על יישום סעיפי מזכר ההבנות".
הוא הסביר כי יוקם מנגנון לפיקוח על יישום תוכנו של הסעיף הראשון במזכר ההבנות, שלפיו תהיה הפסקה מיידית וקבועה של הפעילות הצבאית בכל החזיתות, לרבות בלבנון.
