התנועה לאיכות השלטון וארגוני המחאה ערכו הערב (שבת) צעדה ועצרת מחאה בכיכר הבימה בתל אביב, תחת הכותרת "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר". המחאה מתקיימת בקריאה להגן על טוהר הבחירות, לחזק את בג"ץ, לדרוש שוויון בנטל ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
באירוע השתתפו התנועה לאיכות השלטון, מועצת אוקטובר, פורום חומת מגן לישראל, צנחנים למען הדמוקרטיה, 555 פטריוטים ופורום ארגוני המחאה. הצעדה תצא בשעה 19:00 מכיכר רבין, וההפגנה תתקיים בשעה 20:00 בכיכר הבימה בתל אביב.
לפי המארגנים, ההפגנה נערכת על רקע "בליץ חקיקה אנטי-דמוקרטי" שמקדמת הקואליציה, לדבריהם, ברגעיה האחרונים - לפני התפזרות הכנסת והליכה לבחירות. עוד נמסר כי המחאה מתקיימת גם על רקע התגברות ההפגנות האלימות והליכי החקיקה נגד שוויון בנטל.
המארגנים טענו כי "לקואליציה שאיבדה את הרוב ואת הלגיטימציה אין מנדט לשנות את כללי המשחק הדמוקרטיים", וקראו לציבור שלא להישאר אדיש לנוכח "השחיקה המואצת של יסודות המדינה". בתנועה לאיכות השלטון ובארגונים המארגנים קראו לציבור להגיע ולהשתתף במאבק על אופייה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.
בין הדוברים בעצרת היו אל"מ במיל' קובי ריכטר, טייס קרב בעברו, יזם הייטק ויו"ר פורום טייסי המחאה 555, כרמית פלטי קציר, בתם של רמי קציר שנרצח בשבעה באוקטובר ושל חנה קציר שנחטפה, שוחררה ונפטרה כעבור שנה, ואחותו של אלעד קציר שנחטף חי ונרצח בשבי. כמו כן, הסופר והתסריטאי בני ברבש, ועו"ד גאי כרמי, דוקטור למשפט חוקתי וחבר הוועד המנהל של התנועה לאיכות השלטון, גם הם ידברו בעצרת.
אל"מ (מיל') קובי ריכטר, יו"ר פורום טייסי המחאה 555, תקף בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך נאומו בהפגנה בכיכר הבימה בתל אביב. ריכטר טען כי נתניהו "נחל כישלון עולמי מוחלט תוך השלכת הישגינו המבצעיים לפח האשפה של ההיסטוריה", והאשים אותו באחריות לשורה ארוכה של מחדלים ומשברים. לדבריו, "לא כשלת בשירות המדינה. מראש לא התכוונת לשרת אותה אלא לשרת את עצמך", והוסיף כי "אנחנו, רוב אזרחי המדינה הנאבקים לשמר את הדמוקרטיה הליברלית, לא נשתוק ולא נשכח, נחקור את כישלונותיך בוועדת חקירה ממלכתית ונחליף את ממשלתך המושחתת והכושלת בבחירות הקרבות".
כרמית פלטי קציר, נשאה דברים בהפגנה בכיכר הבימה בתל אביב ותקפה בחריפות את הממשלה. לדבריה, "אי אפשר לבנות אמון עם מי שמסרב להכיר בפגיעה ואי אפשר לשקם מדינה בלי אמון". עוד אמרה כי "הבחירות הבאות אינן רק בחירות פוליטיות, אלא הרגע שבו הציבור הישראלי יצטרך להכריע אם הוא מוכן להמשיך להפקיד את חייו בידי מי שהפר את האמנה הבסיסית ביותר שבין מנהיג לאזרח". פלטי קציר הוסיפה כי "את הממשלה הזו צריך היה לשלוח הביתה ב-8 באוקטובר", וקראה להחלפת השלטון "מתוך אחריות, בקלפי".
עו"ד גיא כרמי, חבר הוועד המנהל של התנועה לאיכות השלטון, תקף בנאומו בהפגנה בכיכר הבימה את חוק שיפוט בתי הדין הדתיים וכינה אותו "אחד החוקים המסוכנים ביותר במהלך ההפיכה המשטרית". לדבריו, החוק יוצר "מערכת משפט דואלית" לצד מערכת המשפט האזרחית, ומאפשר הכרעה בסכסוכים אזרחיים לפי דין דתי. כרמי טען כי "ההפיכה השלטונית אינה באה בהסתערות חזיתית. היא באה בשיטת הסלמי: עוד חריג, עוד מסלול, עוד עקיפה של הלכת בג"ץ", והזהיר מפני "תהליך של אירניזציה מוסדית" שבמסגרתו מרכז הכובד עובר "מן האזרחי אל הדתי: מן השוויון אל ההיררכיה". לדבריו, העתירה שהגישה התנועה לבג"ץ היא "עתירה בעד משפט אזרחי אחד, שוויוני וממלכתי".
