בתיעוד שנחשף היום (חמישי) נראה מסוק משטרתי מלווה מרדף אחר בן 16, תושב הפזורה הבדואית. הנער נתפס לאחר שנהג בטרקטורון ללא רישיון או קסדה וניסה לחמוק מהכוחות. המעצר התבצע כחלק ממבצע אכיפה ארצי בכבישי הדרום.
האירוע החל כששוטרי יחידת יואב זיהו את החשוד נוהג בניגוד לחוק. כשהבחין בהם, ניסה הנהג להימלט בנסיעה מהירה. בתגובה, פתחו הכוחות במרדף תוך שימוש בטרקטורונים משטרתיים. במקביל, מסוק של היחידה האווירית ליווה את ההתרחשות מלמעלה והעביר לכוחות הקרקע הכוונות בזמן אמת. בסופו של דבר, הנער נטש את כלי הרכב ונתפס לאחר מרדף רגלי קצר.
מבדיקה ראשונית בשטח התברר כי הצעיר מעולם לא הוציא רישיון נהיגה. הוא הועבר לחקירה בתחנת שגב שלום, ובסיומה קיבל זימון לדיון בבית משפט לנוער במסגרת הליך תעבורתי שנפתח נגדו. פעילות זו נערכה כחלק ממבצע האכיפה הארצי "דרך בטוחה", הממוקד בעבירות תנועה.
המקרה הנוכחי מצטרף לשורת תקריות דומות שאירעו לאחרונה בכבישי הדרום, שבהן נהגים חסרי רישיון ניסו להימלט מכוחות האכיפה. בתחילת השבוע עוכב קטין אחר בגיל זהה לאחר שאיבד שליטה על רכבו והתהפך בצד הדרך במהלך מרדף של שוטר רכוב על אופנוע. בחקירה עלה כי נהג ברכב שרישיונו פג תוקף.
בחודש שעבר תועד אירוע נוסף בכביש 31, כשצעיר בן 21 מחורה ניסה לחמוק מסיירת אופנועים בנסיעה פרועה. לאחר שהופל לקרקע על ידי שוטר שדלק אחריו, השיב הנהג כי אין לו רישיון. במשטרה ציינו אז כי מדובר בפעם השלישית שבה נתפס אותו אדם נוהג בניגוד לחוק.
