בהמשך לחקירת המשטרה שהחלה אתמול (שלישי) בעקבות דיווח על שני ילדים שאושפזו לאחר שצרכו מחית פירות של המותג "פרינוק", נהלי סניפים של רשת "זול ובגדול" זומנו לחקירה במשטרה.
מפקד מחוז ירושלים, ניצב אבשלום פלד קיים בעקבות הפרשה הערכת מצב מיוחדת. ניצב פלד קיבל סקירה מפורטת על הפעולות שבוצעו ועל כיווני חקירה אפשריים, והנחה בהתאם על דרכי פעולה להמשך במטרה לאתר את מקור החדרת החומרים - תרופות נגד חרדה.
החקירה הועברה להתנהל ביחידה ללחימה בפשיעה של מרחב ציון במחוז ירושלים, לאור הרגישות והצורך בפעולות חקירה מיוחדות. חוקרי המשטרה תפסו היום את כלל מצלמות האבטחה בסניפי "זול ובגדול" בירושלים בהם נרכשו המחיות. בנוסף, המשטרה הגיעה לשני בתי העסק שקיבלו צו סגירה ע"י משרד הבריאות ווידאו את אכיפתו. על פי המשרד, העסק "זול ובגדול" בירושלים פעל ללא רישיון עסק - בניגוד לתקנות רישוי עסקים.
מוקדם יותר היום, משרד הבריאות אישר כי לאחר בדיקת מעבדה, נמצאו בצנצנות מחית פירות לתינוקות של מותג "פרינוק" שנמכרו בשני סניפי הרשת "זול ובגדול", חומרים תרופתיים מסוג קלונזפאם ולורזפאם. כאמור, המשטרה פתחה בחקירה מיד עם אשפוזם של הילדים וכשנודע כי בדמם נמצאו חומרי הרדמה, ולדבריה תיבדק גם האפשרות שמדובר באירוע על רקע לאומני.
במשטרה ממתינים לתשובת משרד הבריאות באשר למקור חומרי ההרדמה ובאיזה שלב, מהרגע שהמחיות הוכנו במפעל ועד הרגע שהגיעו לסופרים בירושלים, הוחדרו חומרי ההרגעה אל תוך המחיות - האם זה קרה במפעל, במהלך השינוע או בסניפי הרשת עצמם.
