ניסיון חיסול של אייל נגר, מבכירי עולם הפשע בישראל, סוכל אתמול ברגע האחרון לאחר שהמשטרה מנעה את הפעלתו של מטען חבלה שיועד נגדו.
בלשי ימ"ר לכיש הצליחו בשנה האחרונה למנוע שורה של עימותים בין ארגוני פשיעה בדרום, אך מתחת לפני השטח נמשכים המאבקים על שליטה וטריטוריות, כשעבריינים שונים מנסים להצית מחדש מלחמת חיסולים באזור.
נגר נחשב במשך שנים לאחד האנשים החזקים בארגונו של בני שלמה, לאיש סודו ולגורם מרכזי בניהול הכספים והפעילות העבריינית באשדוד.
לאחר חיסולו של בני שלמה, נגר, שנחשב ליריבם המר של האחים לביא, החליט לשים קץ לסכסוך ביניהם וערך עמם סולחה. המהלך עורר כעס בקרב גורמים שנותרו נאמנים לשלמה, שכינו אותו "בגידה".
מאז הסולחה צבר נגר כוח והשפעה באזור אשדוד ולכיש, אף שכנופיות יריבות בעיר ממשיכות לנסות להשיב לעצמן את השליטה בזירה העבריינית.
במשטרה מציינים כי בשנים האחרונות הצליחו בימ"ר לכיש להצר את צעדיהם של ארגוני הפשיעה הפועלים בגזרה. גם סיכול ניסיון החיסול האחרון, לצד זיהוי האיום מבעוד מועד, מעידים על היכולות המודיעיניות של היחידה.
עם זאת, גורמים המעורים בנעשה בזירה מעריכים כי ניסיון החיסול עלול לערער מחדש את השקט היחסי שנשמר בשנים האחרונות בין ארגוני הפשיעה בדרום.
