מפלגת "הליכוד" הכריזה היום (רביעי), לאור אמירתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, כי "ראש הממשלה נתניהו יתמודד בבחירות הקרובות - ובעזרת השם ינצח".
כאמור, אתמול נחשף חלק מהריאיון שערך כתב ABC ג'ונתן קארל עם הנשיא האמריקני, לפני גמר ה-NBA בו שיחקו ה"ניו יורק ניקס" ו"סן אנטוניו". במהלך שיחתם התייחס טראמפ לבחירות הקרבות בישראל ולפרט לראש הממשלה - והפתיע כשטען כי הוא "לא בטוח שנתניהו רוצה בכלל להתמודד".
המרוץ לפריימריז - והחששות הרבים
בזמן שבמפלגת השלטון מתכוננת לפריימריז, אי אפשר לפספס את התחושה שאנשים נמצאים בקרב על חייהם הפוליטיים.
שר בכיר הציג זאת כך לאוזניי וואלה: "החשבון פשוט - אם כיום במפלגה, כולל תקווה חדשה והנורווגים יש 44 חברים, ונניח שהמפלגה לא תרד מ-32 מנדטים כמו בכנסת הנוכחית, ובהנחה שנתניהו יקבל חמישה שיריונים ועוד חמישה נציגי מחוזות, אזי מספר המקומות עליהם יוכלו להתמודד הח"כים המכהנים הוא 22 - כלומר, אחד מכל שניים צפוי להישאר מחוץ לכנסת". זה, כאמור, גורם למתחים רבים במפלגת השלטון.
בתוך כך, ישנה ביקורת חריפה מתוך המפלגה על כך שחברי הכנסת ממעטים להופיע בוועדות, אם זה בחוק הגיוס במרבית הדיונים למעט אדלשטיין שמתנגד, מעטים חברי הכנסת מהליכוד שהשתתפו בוועדת התקשורת של דיסטל, וזו נמצאת כמעט תמיד לבד.
גם קלנר שמוביל את חוק ועדת החקירה לא רואה תמיכה משמעותית מחברי הכנסת, כשבדיון הראשון שהתקיים הנוכחות היתה של בודדים וחלקית. "אנחנו הכי אומללים, לא מקבלים גיבוי מהשרים ומהמפלגה. כל מה שאנחנו מצליחים זה בעשר אצבעות.
צורם לראות את הגיבוי שמקבלים חברי כנסת ממפלגות אחרות בקואליציה. הליכוד לא עובד ביחד, אין ישיבות סיעה, ובגלל הפריימריז כולם חושבים שזה לא אפשרי, כנראה נתניהו שמנהל את האירוע חושב שזה טוב שכולם רבים ומסוכסכים עם כולם", אמר חבר כנסת בליכוד.
