וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צמצום כוחות ושאננות - 2 נקודות התורפה שאפשרו את חדירת המחבל מלבנון

עודכן לאחרונה: 10.6.2026 / 9:41

איום הרחפנים שהוביל להגבלת תנועת הכוחות במרחב הגבול ואשליית חגורת הביטחון שנוצרה בתא השטח הכלוא הצטלבו יחד ואיפשרו את הכשל החמור. תחקור התקרית מצביע על מספר כשלים ארגוניים, שלדברי קצינים רבים - מחייבים תגובה קשה. "במקרה הזה חייבת להיות אמירה ברורה", הטיחו

בווידאו:לוחמי חטיבה 300 עצרו מחבל מיחידת 'כוח רדואן' בדרום לבנון/דובר צה"ל

מפקד פיקוד הצפון, האלוף רפי מילוא, ומפקד עוצבת הגליל, תא"ל יובל גז, המשיכו לתחקר את אירוע חדירת המחבל מלבנון אתמול (שלישי) בצהריים לשטח מדינת ישראל. מהתחקיר עולה כי המחבל, ששיוכו הארגוני עדיין לא מאומת באופן סופי (לא ברור אם מדובר בחיזבאללה או ארגון טרור פלסטיני) לבש מדי צבא והיה חמוש באקדח וסכין.

אחרי שהצליח לחצות 'קו כחול' (קו גבול בינלאומי דמיוני בין המדינות), את גדר המערכת, כביש המערכת והצליח לעמוד בטווח של קילומטר ממושב מרגליות, מול גדר המטע, הצית המחבל אש במקום. גורמי צבא העריכו כי ייתכן והצית את האש כדי לגרום לכוח של צה"ל לקפוץ אל המקום ולפתוח לעברם באש מתוך כוונה להרוג חיילים. חייל לוגיסטיקה הגיע אל המקום באקראי, הקפיץ כוחות צבא שהגיעו אל המקום, והמחבל פתח לעברם באש מתוך עמדה צבאית לא מאוישת. הכוח השיב באש והרג אותו. עד כה לא ברור איך הצליח להערים על התצפיתניות שסורקות את קו הגבול חרף העובדה שהגיע ממרחב שיש אתגר גדול מאוד לתצפיות השונות.

עד כה לא ברור כיצד הצליח המחבל לערום על התצפיתניות שסורקות את קו הגבול/עיבוד תמונה, צילום: דובר צה"ל

לפי קצינים בפיקוד הצפון, שתי נקודות תורפה הצטלבו זו בזו ברגע החדירה. הראשונה כורכת בתוכה את החשש מתקיפות של רחפנים מתאבדים מסוג סיב אופטי על הכוחות. "תשאלו את עצמכם כמה פעמים גששים רואים את הגדר במהלך כל יום. מי מבצע סריקות של הגבול כל יום?", אמר גורם צבאי. לכן, יש צמצום למינימום של תנועת כוחות צה"ל במרחב.

הנקודה השנייה היא השאננות. לדברי הקצינים, עצם העובדה שאוגדות שלמות פועלות בתא השטח הכלוא בין קו הגבול לקו הצהוב ומעבר לכך מייצרות שאננות בקרב מפקדים בגבול, שרואים בהיקף הכוחות הגדול סוג של "חגורת ביטחון" מפני הגעה של מחבלים. הקצינים טוענים כי הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר לא יוכל לחמוק מתגובה קשה בסיכום התחקיר - "אם על פאץ' משיח הכניסו לוחם לכלא, במקרה הזה חייבת להיות אמירה ברורה בסוף התחקור". לפי הקצינים, ביממה הקרובה מפקד עוצבת הגליל צפוי להציג את התחקיר לרמטכ"ל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully