שר הביטחון לשעבר, יואב גלנט, התראיין היום (שלישי) ל-103FM והתייחס לעימות ולזירות הלחימה עם איראן וחיזבאללה שבלבנון, וכן בנוגע לאספירציות הפוליטיות שלו.
"היינו צריכים ללכת ולהביא בכוח את האורניום המועשר בפעולה צבאית תוך כדי המערכה. הדבר הזה היה עוקר את תוכנית הגרעין מתוך איראן", טען גלנט. "היכולת של צבא ארצות הברית ביחד עם הצבא הישראלי הייתה קיימת, ואת הדבר הזה היה צריך לעשות - זה מסוכן ועלול לעלות במחירים, אבל זה סיכון שצריך לקחת למען הביטחון של מדינת ישראל".
במהלך הריאיון ביקר שר הביטחון לשעבר את מערך ההחלטות שהתקבלו בדרג המדיני והצבאי - כשלשיטתו, במקום היעד הממוקד של השגת האורניום, ישראל בחרה במטרות בלתי ניתנות להשגה.
"אם במקום זה משקיעים את המאמץ בתוכנית דמיונית של החלפת המשטר בדרכים שאין להן שום סיכוי, אתה מבזבז את הכדור היחיד שיש לך במחסנית. אתה מסכן חיילים ומביא את ישראל למציאות שיורים עליה טילים, הכול בשביל להשיג מטרה אסטרטגית. אם לא השגת אותה - לא עשית דבר".
"הקרסנו את תפיסת המשוואות"
איש הליכוד מעריך כי ישראל לא השכילה לנצל את הישגיה הצבאיים לתכלית מדינית. "ממציאות שבה השגנו הישגים אדירים בצד הצבאי, לא הצלחנו לתרגם את הדברים למעשה אסטרטגי. במקרה של ישראל, יש רק מטרה אחת שבשבילה צריך לצאת למלחמה נגד איראן - לעצור את תוכנית הגרעין. הדבר הזה לא קרה. היעד הדמיוני של החלפת המשטר מהאוויר ובאמצעות כל מיני כוחות מפוקפקים לא קרה".
האחריות למצב מונחת לפתחו של הדרג המדיני והעומד בראשו. "אם הדרג המדיני, קרי ראש הממשלה, מאשר לצבא יעדים מסוימים והצבא עומד בהם באופן מלא, המשמעות שאין לך הישג אסטרטגי היא שהשארת יעדים לא נכונים. להתהדר בהישגים של חיל האוויר זה לא תפקידו של ראש הממשלה, תפקידו להביא הישג מדיני".
התוצאה בעיניו היא שחיקה חמורה בהרתעה הישראלית, גם בזירה הצפונית. "הגענו למצב שאנחנו מכילים טפטופי ירי של טילים של 400 קילו שיכולים להרוג עשרות אזרחים, ועונים לזה בתגובה רפה. זה בלתי אפשרי. היינו במצב שסוכם בתקופתי, לאחר שחיסלנו את מערך הטילים, הרגנו את נסראללה וחיסלנו את בכירי רדואן והפעלנו את הביפרים, שאנחנו יכולים לתקוף בכל נקודה בלבנון. חיזבאללה היה על הקרשים".
"מהמצב הזה, שבו יכולנו לתקוף בכל רגע בחופש פעולה מלא, הגענו למצב שבו אסור לתקוף", המשיך. "אנחנו למעשה הקרסנו את תפיסת המשוואות. הם תוקפים ואנחנו עונים. כשאתה מכה ב-28 בפברואר את כל הצמרת האיראנית, אתה דקה אחרי זה צריך לתקוף את כל מה שיש בלבנון. אם אתה לא עושה את זה, אתה מזמין מלחמה בשתי חזיתות".
בסיום הריאיון נשאל גלנט: "האם בבחירות הקרובות נראה אותך באיזושהי מסגרת, קונסטלציה, רשימה, אה, חלק מהמשחק הפוליטי?" - ושר הביטחון לשעבר השיב בקצרה: "לא".
