וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרשת הסחר בנשים וכליאת פגועות נפש בצפון: מעצר החשודה המרכזית הוארך

8.6.2026 / 16:34

בית משפט השלום בחיפה האריך את מעצרה של רותם-עיישה גרין בת ה-37, החשודה המרכזית בניהול רשת שסחרה בנשים מוחלשות ופגועות נפש. מנגד, בית המשפט שחרר בתנאים מגבילים חשוד נוסף בפרשה. סנגורם של החשודים: "אין הסבר למה חיכו כמעט שנה עם המעצרים"

ית משפט השלום בחיפה שחרר היום (שני) תושב קריית חיים בן 48, שנעצר אתמול לפנות בוקר על ידי היחידה המרכזית של מחוז חוף. המעצר בוצע במקביל למעצרם של חשודים נוספים, במסגרת מה שהשופט בוריס שרמן הגדיר "פרשה חמורה ומכוערת" של סחר בנשים מוחלשות וסרסור. החומרה שמייחסת המשטרה למעורבים נובעת מהחשד כי החזיקו בתנאי עבדות וסחרו בנשים, שחלקן פגועות נפש ובעלות מוגבלויות שכליות.

בדיון שנערך אתמול בדלתיים סגורות, בהסכמת הסניגור עו"ד תומר נווה המייצג את כל החשודים, הוארך מעצרו של תושב קריית חיים ביממה. היום נעתר השופט שרמן לבקשת הסניגור והורה על שחרורו. לבקשת המשטרה, השחרור עוכב תחילה לצורך הגשת ערר בבית המשפט המחוזי, אך לבסוף הוחלט שלא להגישו והחשוד שוחרר בערבות של 50 אלף שקלים.

"סחרה בנשים מוחלשות והחזיקה את הקורבנות בתנאי עבדות"

רותם-עיישה גרין. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
רותם-עיישה גרין/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בדיון נפרד שנערך אתמול, האריך השופט שרמן בשבוע את מעצרה של רותם-עיישה גרין, תושבת קרית מוצקין בת 37. המשטרה חושדת כי גרין היא דמות מרכזית בפרשה, וביצעה לכאורה עבירות של סחר בבני אדם, הבאת אדם לידי זנות, החזקת מקום לשם זנות וניהול בית בושת, איומים, עבירות מס וקשירת קשר לפשע. נציג המשטרה, רס"ר עו"ד דוד משה וקנין, ביקש תחילה להאריך את מעצרה ב-15 ימים.

השופט שרמן קבע בהחלטתו כי "על פי החשד, החשודה פגעה בין היתר בקורבנות מוחלשות, סחרה בהן והחזיקה אותן בתנאי עבדות". לדבריו, מעוצמת הראיות עולה מעורבות עמוקה של החשודה המקימה עילת מעצר מובהקת של מסוכנות לציבור. עם זאת, השופט התחשב בכך שגרין נטולת עבר פלילי ובעלת נסיבות חיים קשות, והורה למשטרה לקדם את החקירה בהקדם האפשרי.

הסנגור: "למה המתינו שנה עם המעצרים?"

עו״ד תומר נווה/באדיבות המצולמים

עצור נוסף בפרשה הוא שרון מרציאנו-מרץ, תושב קרית חיים בן 43, שלדברי סנגורו הוא אב לשלושה ילדים וללא עבר פלילי. מלבד עבירות הסחר, המשטרה מייחסת לו גם חשד לאינוס. החשוד שומר על זכות השתיקה בחקירתו. "בהמלצתי הוא מילא את פיו מים", ציין עו"ד נווה, והוסיף כי מרשו מכחיש היכרות עם הקורבנות ודורש עימות ומסדר זיהוי.

בנוסף, חשודה בת 33 מקריית חיים שוחררה אתמול בתנאים מגבילים, הכוללים מעצר בית של עשרה ימים ואיסור יצירת קשר עם המעורבים בפרשה. עו"ד נווה מתח ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה וטען בדיון: "אין הסבר אחד מניח את הדעת למה חיכו כל כך הרבה זמן לבצע את המעצר. אם התלונה הוגשה בשנת 2025, מדברים על עבירות מהחמורות בספר החוקים - למה מחכים כמעט שנה?".

ממשיכים לעדכן אתכם גם בטלגרם. הצטרפו עכשיו

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully