וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בין הפטיש לסדן: קאסם דחה את ההסכם - וסיבך את חיזבאללה

7.6.2026 / 6:00

בביירות מוכנים להסכם עם ישראל - אך נעים קאסם התנער מייד בנאומו. בעוד שבמערכת הביטחון מזהים כי איראן מעדיפה שקט בחזית הלבנונית, הרמטכ"ל הציג את תנאי צה"ל להפסקת אש: "נמשיך לפעול עד שיעצרו אותנו"

תקיפת משגר רקטות בדרום לבנון/מעריב

מערכת הביטחון נערכת לימים מתוחים בעקבות סירובו של מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, לקבל את מתווה הפסקת האש, חרף הסכמת ממשלת לבנון. בדיון קבינט שנערך השבוע הציג הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, את תנאי ישראל והמליץ לדרג המדיני לחתום על הסדרה באופן מידי.

גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי חיזבאללה נמצא תחת לחץ כבד, בעקבות הסכמת ממשלת לבנון להתקדם במשא ומתן להפסקת אש עם ישראל. מזכ"ל הארגון, שייח' נעים קאסם, מיהר לנאום בתגובה למתווה שגיבשה וושינגטון, דחה אותו על הסף ומיצב את עצמו כסרבן. להערכת גורמי הביטחון, עמדה זו מנוגדת לאינטרס האיראני, שכן בטהרן מעדיפים להימנע מהפרות של ההסכם ומלחץ נוסף מצד ארצות הברית בגלל פעולות חיזבאללה. לאור פערים אלו, ההערכה היא כי הימים הקרובים יהיו מתוחים, ותגובת הארגון בשטח תשפיע ישירות על גורל הפסקת האש.

מיצב את עצמו כסרבן. מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם/עיבוד תמונה, צילום: רויטרס

בתוך כך, השבוע התקיימה הערכת מצב בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ. בדיון הציגה צמרת הצבא את תמונת המצב בלבנון ואת התוצאות המבצעיות של הלחימה. הסקירה הועברה על ידי הרמטכ"ל זמיר, ראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר, ראש אגף המבצעים אלוף איציק כהן, מפקד חיל האוויר אלוף עומר טישלר וראש זירת טרור בלבנון מחטיבת המחקר. בתום הצגת הנתונים, משתתפי הדיון מחאו כפיים לקצינים על הפעולה הצבאית.

הרמטכ"ל הדגיש בדיון את החשיבות שבהעמקת הפגיעה בארגון, והגדיר את המצב כשינוי היסטורי במזרח התיכון. "החלשנו באופן חסר תקדים את איראן ואת שאר הציר בתוכו את חיזבאללה כמרכז כובד, כל זמן שיש לנו ננצל אותו. נמשיך לפעול עד שיעצרו אותנו. ככל שיש לנו זמן נעמיק את הפגיעה בחיזבאללה", אמר זמיר. בנוסף ציין כי "התפקיד של המנהיגות היא גם לייצר יציבות בתקופה של חוסר יציבות וזה מורכב בתקופה הזאת".

זמיר הציג לדרג המדיני מספר תוכניות להמשך הלחימה, אך המליץ לקדם הפסקת אש מוקדם ככל האפשר. "אנחנו יכולים להמשיך להילחם, אבל אם אפשר להגיע להפסקת אש עכשיו בתנאים טובים, להצלת את ההישגים הצבאיים להפסקת אש בתנאינו, אז עדיף היום, עכשיו, כאילו, מאשר בעוד חודש עם מחירים להגיע לאותה תוצאה", הסביר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

גיל המעבר: התקופה שמגיעה בלי הוראות הפעלה

בשיתוף כללית

"אם אפשר להגיע להפסקת אש עכשיו בתנאים טובים אז עדיף היום". הרמטכ"ל אייל זמיר/פלאש 90, יונתן זינדל

תנאי הצבא להסדרה, כפי שהוצגו בדיון, כוללים את פירוז השטח עד נהר הליטני מתשתיות וממחבלי חיזבאללה, שימור השטח שנכבש כרצועת אבטחה עד השגת ביטחון מלא, וחופש פעולה צבאי למניעת התעצמות עתידית של הארגון. הדרג המדיני אישר את התנאים והעביר אותם לארצות הברית ולצוות המשא ומתן. בעוד שממשלת לבנון קיבלה את העקרונות, חיזבאללה התנער מהם, מה שמותיר את ההכרעה להמשך ההתפתחויות בשטח.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully