וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בדרך לחיבור פוליטי? פגישה משולשת בבני ברק בין הנדל, דדי שמחי ואביר קארה

עודכן לאחרונה: 3.6.2026 / 22:38

השיחות בין יו"ר מפלגת המילואימניקים, נציב הכבאות לשעבר וחבר הכנסת לשעבר מתקיימות ברקע פיזור הכנסת לקראת הבחירות בסתיו. המטרה היא הקמת מסגרת פוליטית חדשה, בזמן שגם חבר הכנסת הפורש חילי טרופר בוחן הצטרפות להנדל

"נשבר לנו הזין": יועז הנדל תוקף בחריפות את המפלגות החרדיות/ראובן קסטרו

יו"ר מפלגת המילואימניקים יועז הנדל, תא"ל במיל' דדי שמחי וחבר הכנסת לשעבר אביר קארה נפגשו השבוע בבני ברק. כך נודע היום (רביעי) לוואלה. השלושה דנו באפשרויות לשיתוף פעולה פוליטי ובחנו תרחישים לחיבורים במחנה הימין-מרכז לקראת הבחירות לכנסת.

גורמים המעורים בפרטים מסרו כי השלושה בחנו תרחישים שונים לחיבורים פוליטיים. הפגישה נערכה כחלק מסדרת מגעים שמקיים הנדל בחודשים האחרונים, עם שורה של גורמים במערכת הפוליטית והציבורית. קארה, ממייסדי מפלגת ימינה, ממשיך גם הוא לבחון את צעדיו לקראת הבחירות הקרובות, שצפויות להתקיים בחודשים ספטמבר או אוקטובר.

נפגשו השבוע בבני ברק. אביר קארה, דדי שמחי ויועז הנדל/עיבוד תמונה, ראובן קסטרו

התנועה של הנדל, "מפלגת המילואימניקים", הודיעה השבוע על פתיחת הליך הבחירות המקדימות לראשות המפלגה ולרשימה. הבחירות ליו"ר ייערכו ב-8 ביוני, והרשימה תיקבע ב-16 ביוני על ידי המתפקדים. תנאי הסף להתמודדות במפלגה הוא שירות בצבא או בשירות לאומי. שמחי, ששמו הוזכר בעבר כמשוריין בליכוד, הודיע כבר בחודש שעבר כי יתמודד בבחירות אך הבהיר שלא יתמודד בפריימריז של הליכוד. הוא פונה לקהל יעד שהוא מכנה "הרוב הדומם שנושא בנטל".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

הודיעה השבוע על פתיחת הליך הבחירות המקדימות לראשות המפלגה. יועז הנדל/אבי סולומון

הציר הפוליטי המתגבש נקשר גם לשמו של חבר הכנסת חילי טרופר, שפרש לאחרונה ממפלגתו של בני גנץ. במערכת הפוליטית בוחנים את האפשרות להקמת רשימה משותפת של "הנדל-טרופר", שתוכל לכלול גם את שמחי וגורמים נוספים מהמרכז-ימין.

סקרים פנימיים העניקו לאפשרות הזו כשישה מנדטים. טרופר צפוי לקבל הכרעה בנושא בשבועיים הקרובים, כאשר על הפרק עומדת גם הצטרפות לנפתלי בנט או לגדי איזנקוט.

חילי טרופר מסר בתגובה: "אני בימים אלה עם אנשים רבות שיהיו חלק מהבניה המחודשת של הנהגת המדינה, לא מפרטים אודות הפגישות".

מנסה למצב את עצמו כאנטיתזה לשיח הפוליטי הנוכחי, ותוקף את הקיצוניים משני הצדדים. דדי שמחי/ראובן קסטרו

שמחי, ששכל את בנו גיא בקרבות בקיבוץ רעים בשבעה באוקטובר, כיהן בעבר כראש מטה פיקוד העורף וכנציב כבאות והצלה. תקופת כהונתו בראש מערך הכבאות התאפיינה בעימותים חריפים עם ארגון העובדים וההסתדרות, בין היתר סביב דרישתו לחייב כבאים לגלח את זקנם וטענתו כי יש להגביל את זכות השביתה של העובדים במערך.

כעת הוא מנסה למצב את עצמו כאנטיתזה לשיח הפוליטי הנוכחי, ותוקף את הקיצוניים משני הצדדים. השאלה שנותרה פתוחה היא האם המגעים הנוכחיים יבשילו לכדי רשימה אחת בעלת מסה קריטית שתשפיע על מפת הגושים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully