למרות הדיווחים על נסיגת הממשלה מההכרזה על התקפה נרחבת בביירות, ועל אף הבטחותיו והתחייבויותיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי ארגון הטרור חיזבאללה ינצור את האש ולא יירה לעבר שטח ישראל - לילה מתוח בצפון.
סמוך לשעה 01:35 לפנות בוקר, נורה מטח רקטות מלבנון שהקפיץ רבבות תושבים למרחבים המוגנים. אזעקות נשמעו ב-33 יישובים שונים בצפון הארץ, המשתרעים על פני שטח נרחב: החל מרמת דלתון, דרך העיר צפת, רמת כורזים, ועד לקצרין שברמת הגולן. מדובר צה"ל נמסר כי חיל האוויר יירט שני שיגורים שחצו משטח לבנון.
האירוע לא הסתיים בירי הרקטי. דקות ספורות לאחר מכן, בשעה 01:46, הופעלו התרעות נוספות במספר מרחבים בצפון הארץ, הפעם מחשש לחדירת כלי טיס עוין. בהמשך להתרעות אלו, זוהתה נפילה של מטרה אווירית חשודה בשטח מדינת ישראל, בסמוך לגבול עם לבנון. לא היו נפגעים בשני האירועים.
הלילה המתוח מגיע לאחר יממה עמוסה בשיגורי רקטות והתרעות על חדירת כלי טיס עויינים באזורים רבים בצפון הארץ. מספר השיא של ההתרעות ב-24 השעות האחרונות נרשם ביישובי קו העימות: במטולה, קריית שמונה, מרגליות, משגב עם וכפר גלעדי הופעלו ביממה האחרונה כ-20 התרעות.
במקביל, טראמפ הבהיר אתמול בפוסט שכתב בחשבונות ברשת טרות' כי "לא ייכנסו כוחות לביירות. כל כוח שהיה בדרכו לשם כבר הוחזר לאחור". זאת לאחר שיחה מתוחה שניהל עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בנוסף התראיין הנשיא האמריקני לרשת ABC והתייחס לעימות שנרשם היום בין ישראל לאיראן סביב המשך הפעילות הצבאית הישראלית בלבנון. טראמפ הגדיר את האירוע כ"תקלה קטנה" והוסיף: "דיברתי עם חיזבאללה ואמרתי: לא לירות. ודיברתי עם ביבי ואמרתי: לא לירות. ושניהם הפסיקו לירות זה על זה", כך לדבריו.
