וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גורם ביטחוני בכיר: איראן לא תחתום על ההסכם עם ארה"ב

עודכן לאחרונה: 31.5.2026 / 14:11

לצד מזכר ההבנות הנוכחי, והתחושה הגוברת כי טהרן תסרב גם הפעם לדרישות האמריקניות, גורם ביטחוני מעריך כי לטראמפ אין הרבה ברירות. לדבריו, החלופות הן הצהרה חד צדדית, תקיפה מחודשת או הידוק המצור הכלכלי. "הנשיא תוהה איך באיראן עדיין מנווטים את המו"מ לטובתם", טען

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ: "ייתכן שיתחדשו התקיפות על איראן". 3.5.26/רויטרס

גורם ביטחוני בכיר מסר כי הוא "מעריך שאיראן לא תחתום על מזכר ההבנות וגם לא תצהיר באישור פומבי על שום הסכם". ברקע מזכר ההבנות שהעביר המשטר האיראני לידי ארה"ב, אמר הבכיר כי הוא מעריך שנשיא ארה"ב תוהה כיצד לאחר כל ההישגים המבצעיים נגד איראן, כתוצאה מהתקיפות של הצבא האמריקני ושל צה"ל, מנווטים בכירי המשטר האיראני את המו"מ לטובתם. זאת חרף מצבה הכלכלי הקשה שמחריף מדי יום. ולכן, בהתאם לתהליך שנוצר, בו האיראנים לא מסכימים על לא מעט הדרישות האמריקניות, מעריך הבכיר הביטחוני כי אין לטראמפ יותר מדי ברירות.

החלופות הן הצהרה חד צדדית על מזכר הבנות מוסכם הכולל דחייה של 60 יום, או לחילופין תקיפה במתווה 'רזה' או 'עבה' ברחבי איראן כדי לשפר התחלה של מו"מ חדש - כזה שבו האיראנים מבינים שנשיא ארה"ב לא חושש ממלחמה בניגוד לאווירה שנוצרה סביבו, במיוחד על ידי אנשיו ומי שמנהל את המו"מ.

על הדרג המדיני להתעקש ולבצע תקיפות דרמטיות, ולא כאלה שנועדו רק כדי לייצר תמונות של ענני עשן/רויטרס, רויטרס

הבכיר הוסיף כי במידה וצה"ל יידרש לחדש את המתקפה על איראן, הדרג המדיני יהיה חייב להתעקש מול האמריקנים ולבצע תקיפה של תשתיות לאומיות דרמטיות. לדבריו, תקיפה בהיקף רחב תמנע מהאיראנים יכולות לטווח של שנים, תפגע קשות בכלכלה ועשויה גם להוציא את הציבור האיראני לרחובות. הבכיר הסביר כי ניתן לעשות זאת בהדרגה ולו בלבד שלא שוב יחזרו על תקיפת תשתיות בלי להזיק - אלא רק כדי ליצור תמונות שכוללות עשן ברחבי איראן (אותה תקיפת מאגרי נפט א.ב).

הבכיר התייחס גם לאופציה נוספת: הידוק החנק הכלכלי והמצור סביב איראן, בתוספת של סנקציות נוספות לטווח של שלושה חודשים. לדבריו, מומחים מעריכים בי במצב כזה הציבור לא יעמוד מנגד וייצא לרחובות להפיל את המשטר.

הגורם הבכיר הצביע על אחד הסימנים האחרונים לשינוי במשטר: פתיחת רשת האינטרנט בהדרגה. הגורם הסביר כי ההחלטה על האינטרנט נוצרה בעקבות לחץ כלכלי אדיר של הסוחרים, מאחר ולפחות 30% מהמסחר באיראן מבוסס על רשת האינטרנט וההפסדים נערמים ויוצרים לחץ על הרחוב. כאמור, המשטר כיבה את האינטרנט כדי למנוע הפגנות והוצאת מידע קריטי מאיראן החוצה באופן שישרת גורמי מודיעין זרים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully