וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למרות האיומים: פעילה מוסלמית תוביל לראשונה משלחת במצעד התמיכה בישראל בניו יורק

עודכן לאחרונה: 30.5.2026 / 17:20

אנילה עלי, מובילת המשלחת, אמרה בראיון כי אינה חוששת מהאיומים: "שום דבר לא ירתיע אותי". הפעילה מתחה ביקורת חריפה על ראש העיר ממדאני בשל החלטתו שלא להשתתף במצעד: "מעניק כוח לקיצונים" | שליח וואלה למצעד עם הפרטים

בווידאו: מצעד התמיכה בישראל חזר למנהטן/צילום: נגה מלסה - דוברות שרת העלייה והקליטה, JCRC-NY

אנילה עלי, פעילה מוסלמית אמריקנית ילידת פקיסטן, הודיעה היום (שבת) כי תצעיד לראשונה קבוצה מוסלמית במצעד התמיכה בישראל בשדרה החמישית. זאת בצל האיומים שקיבלה עלי והחלטתו של ראש העיר זוהראן ממדאני שלא להשתתף במצעד.

בראיון לניו יורק פוסט סיפרה הפעילה כי היא קיבלה איומים ונאמר לה "ללבוש אפוד מגן", אך הבהירה: "שום דבר לא ירתיע אותי". עוד הוסיפה כי דווקא בתקופה שבה האנטישמיות בארצות הברית נמצאת בשיא חסר תקדים, חשוב עבורה להופיע בפומבי לצד הקהילה היהודית. "אני רוצה להראות שאני מוסלמית גאה", אמרה. "אני משתדלת לא לחשוב על האיומים אלא על מה שאנחנו עושים עומדים לצד זכותה של ישראל להתקיים".

"שום דבר לא ירתיע אותי". אנילה עלי/באדיבות המצולמים
מדובר בראש העיר הראשון מאז תחילת המסורת בשנת 1961 שבוחר להיעדר מהאירוע. ממדאני/צילום מסך, instagram / miskeeen.daily

עלי, ילידת פקיסטן המתגוררת בארצות הברית ומייסדת ארגון American Muslim & Multifaith Women's Empowerment Council, הודיעה כי תצעד בראש קבוצה של עשרות מוסלמים, בהם אימאם וילדים, כאות תמיכה בזכותה של ישראל להתקיים ובמאבק נגד אנטישמיות.

עלי, שפועלת במשך שנים לקידום חופש דת ודיאלוג בין-דתי ואף הובילה בעבר משלחות מוסלמיות לביקורים בישראל, מתחה ביקורת חריפה על ראש העיר ממדאני בשל החלטתו שלא להשתתף במצעד. לדבריה, מדובר בראש העיר הראשון מאז תחילת המסורת בשנת 1961 שבוחר להיעדר מהאירוע. היא האשימה את ממדאני בכך שהוא "מעניק כוח לקיצונים" הפועלים נגד הקהילה היהודית, ואף אמרה במהלך עצרת שנערכה השבוע בניו יורק: "העובדה שאתה מוסלמי אינה נותנת לך את הזכות לגרום ליהודים בניו יורק להרגיש לא בטוחים".

המצעד השנה מתקיים תחת אבטחה חסרת תקדים./אתר רשמי, שלמה וייס

המצעד השנה מתקיים תחת אבטחה חסרת תקדים. משטרת ניו יורק הודיעה כי תפעיל את מערך האבטחה הגדול ביותר אי פעם עבור האירוע, על רקע החשש מאיומים ביטחוניים והמשך העלייה באירועי אנטישמיות בעיר.

מנכ"ל ארגון JCRC-NY, מארק טרייגר, ממארגני המצעד, בירך על השתתפותה של עלי ושל הקבוצה המוסלמית: "בניית גשרים בין קהילות נמצאת בלב הפעילות שלנו", אמר. "בתקופה של פילוג, יש עוצמה גדולה במיוחד במראות של אחדות וכבוד הדדי", הוסיף טרייגר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully