וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אין ברירה אלא לשלם פרוטקשן": המציאות הקשה בדרום - עדות מבפנים

עודכן לאחרונה: 28.5.2026 / 9:02

בשיחה עם וואלה, מדבר אחד מקבלני הבנייה הגדולים בדרום הארץ וחושף מציאות קשה ומטרידה. באחת מהפעמים שהגיע לאופקים, הגיעו שני צעירים מהפזורה הבדואית והבהירו בפניו, בצורה שלא משתמעת לשני פנים - כי הם השומרים במקום. לדבריו, המשטרה צריכה להילחם בתופעה

מעצר עברייני פרוטקשן בצפון/דוברות משטרת ישראל

מכת הפרוטקשן בדרום פוגעת בעסקים ואנשים פרטיים רבים במשך שנים. הבוקר (חמישי) אנו מפרסמים עדות של אחד מקבלני הבניה הגדולים באזור הדרום שנפגע מתופעה זו תקופה ארוכה וכעת מדבר עם וואלה.


הקבלן החל עבודה חדשה בעיר אופקים. לפתע הגיע צעיר מהפזורה הבדואית ואמר לו: "אנחנו אחראים על השכונה הזאת באופקים". לדבריו של הקבלן, מספר דקות לאחר שציוד הבנייה הגיע לאתר, הגיע רכב נוסף ובו אדם צעיר. "אנחנו שומרים פה , בכל האתרים באזור", אמר לו. קבלן הבנייה אמר לצעיר שהוא כרגע לא מתחיל לבנות.

"אין ברירה אלא לשלם פרוטקשן". אתר בנייה/ראובן קסטרו
גם בצפון סובלים מהפרוטקשן. בקבוק בנזין שנתלה בכניסה לאתר בנייה בחצור הגלילית/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בהמשך השיחה, מספר הקבלן המוביל את התגלגלות האירועים הבאה. "הורדנו שם ציוד להתחיל בבנייה - ואז מיד הם הגיעו וביקשו שמירה", סיפר. "הם לא דיברו על מספרים, שנתחיל לבנות נדבר", ענה בחזרה הקבלן.

לדברי אותו קבלן בכיר, אין ברירה אלא לשלם ולהיכנע לאותם גובי דמי חסות. "כשנתחיל לבנות לא תהיה ברירה אלא לשלם להם פרוטקשן, במקומות אחרים שילמתי עשרות אלפי שקלים. זה לא שווה להילחם בהם. הנזקים שהם גורמים קשים מאוד. הם שוברים מרצפות, חותכים מזגנים, קורעים צינורות מים, מישהו חייב להתעורר במדינה ולשים לתופעה סוף" הוא אומר. "רואים שהמשטרה מנסה יותר ועושה יותר, אבל זאת צריכה להיות מלחמה של ממש בגובה הפרוטקשן", חתם את דבריו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully