וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעקבות המלחמה: אושרה תוכנית פיתוח משמעותית לבית החולים סורוקה

עודכן לאחרונה: 27.5.2026 / 13:46

במסגרת התוכנית המשתרעת על שטח כולל של כ-45 דונם, יבנו חמישה מגדלים חדשים, בהם בניין אשפוז ממוגן בן 11 קומות. התוכנית פותחה כך שתיתן מענה לחוסרים ולצרכים שהתחדדו בעקבות פגיעת הטיל בבית החולים במבצע "עם כלביא" ותסייע בחיזוק יכולות תפקוד בית החולים בחירום

הריסת הבניין שנפגע מהטיל האיראני, סורוקה./דוברות סורוקה

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה דרום החליטה היום (שלישי) לאשר תוכנית פיתוח לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע. התוכנית כוללת הקמת שלושה מגדלים בני עד 30 קומות, בניין אשפוז חדשני וממוגן - "בניין התקומה", בניין נוסף בן 8 קומות, 80 חדרי מלון, 300 יחידות דיור מיוחד שישמשו את הצוות הרפואי, מכונים רפואיים ושטחי מסחר ותעסוקה.

התוכנית תיתן מענה לחוסרים ולצרכים שהתחדדו בעקבות פגיעת הטיל בבית החולים במהלך מבצע "עם כלביא", ותסייע בחיזוק יכולות האשפוז, המיגון והתפקוד של המרכז הרפואי בשעת חירום ובשגרה.

ברקע, כחודשיים לאחר הפגיעה בבית החולים, ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', שיגר פנייה דחופה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר בצלאל סמוטריץ' בדרישה לקבל החלטת ממשלה מיידית לשיקום, שדרוג ופיתוח בית החולים סורוקה שבעיר.

לדבריו של דנילוביץ', מדובר באירוע חירום רפואי וביטחוני. "המרכז הרפואי סורוקה, עוגן רפואי מרכזי המשרת כ-700 אלף תושבים ונותן מענה למצבי חירום ביטחוניים, מתמודד עם מציאות בלתי אפשרית. בעקבות הפגיעה הישירה של הטיל האיראני בלב המרכז - כשליש מחדרי הניתוח וכ-40% ממיטות האשפוז יצאו מכלל שימוש. המשמעות: הפקרת בריאותם של המטופלים", כתב והזהיר ראש העיר דנילוביץ'.

הנזק שנגרם מפגיעת טיל איראני, בית החולים סורוקה, באר שבע, 19 ביוני 2025/אתר רשמי, דוברות סורוקה

התוכנית, שהוגשה על ידי קופת החולים "כללית" ונערכה על ידי על ידי משרד אוקא אדריכלים, הינה על שטח כולל של כ-45 דונם עם בינוי בהיקף של כ-230 אלף מ"ר, בחלק המערבי של בית החולים, בחיץ שבין בית החולים לשדרות רגר. תחום התוכנית משתרע לאורך שדרות רגר מרחוב בן גוריון בצפון ועד לרחוב וינגייט והכניסה לחדר מיון מכיוון רחוב וינגייט בדרום.

הבינוי המוצע משלב חזיתות מסחריות הפונות לרחובות הסמוכים ויצירת מרחב עירוני פעיל לאורך השדרה. במרכז המתחם מוצע בינוי נמוך יותר, בשל הצורך בשמירה על נגישות מיטבית למנחתי המסוקים - צורך שהתחדד במיוחד במהלך המלחמה הנוכחית.

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

תיעוד הנזק מהפגיעה בעם כלביא/אתר רשמי, דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

דנילוביץ' מסר לאחר אישור התוכנית בוועדה: ​"אישור תוכנית הפיתוח של 'סורוקה' הוא רגע היסטורי לבאר שבע, לנגב ולמדינת ישראל כולה. מלחמת 'עם כלביא' המחישה לכולנו עד כמה מערכת בריאות חזקה, ממוגנת ומתקדמת היא חלק בלתי נפרד מהחוסן הלאומי שלנו. הקמת בניין 'התקומה', לצד פיתוח רובע החדשנות ושדרוג שדרות רגר, אינם רק מענה לצורכי השעה - אלא השקעה אסטרטגית בעתיד. אנו מחזקים את סורוקה כמרכז רפואי ומחקרי מוביל, וממשיכים לבסס את באר שבע כמטרופולין החדשנות המשפיע בישראל".

יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה דרום, עודד פלוס, מסר: "מדובר בתוכנית משמעותית בשטח של 45 דונם בלב המטרופולין, אשר אינו מנוצל כיום באופן מיטבי. התוכנית תקדם את פיתוחו של בית החולים לצד פיתוח שדרות רגר, כחלק מהמשך הרצף העירוני הסובב וכדופן משלימה למגמות הפיתוח בצידו המערבי של הרחוב".

מתכננת מחוז דרום במינהל התכנון, מיכל מריל הוסיפה גם היא: "התוכנית תהווה זרז משמעותי להנעת הפיתוח המוצע לשדרות רגר בהתאם לחזון תוכנית המתאר של באר שבע. התוכנית כוללת העצמה משמעותית של זכויות הבנייה ואת הקמת בניין "התקומה" ומציעה חיזוק משמעותי לבית החולים, לאחר שנפגע במבצע "עם כלביא", ומבטיחה את המשך צמיחתו של בית החולים, כבית החולים הגדול בנגב ומהמובילים בארץ".

הריסת הבניין שנפגע מהטיל האיראני, סורוקה./אתר רשמי, יסמין עמוס- ע.דוברות סורוקה

המשנה למנהל סורוקה, ירדן נבו, בירך על החלטת הוועדה המחוזית דרום, וציין כי מדובר באבן דרך היסטורית עבור סורוקה והנגב כולו. "פיתוח המרכז הרפואי אינו עוד תוכנית נדל"ן או בינוי, אלא מנוע צמיחה אסטרטגי לחוסן הלאומי והרפואי של מדינת ישראל. אירועי מלחמת 'עם כלביא', ובתוכם פגיעת הטיל הישירה בבית החולים, חידדו לכולנו את החשיבות העליונה של רפואה מתקדמת תחת אש".

עוד הוסיף, "מגדל האשפוז החדש והממוגן, לצד הבניינים המתוכננים, יעניקו לצוותים הרפואיים המופלאים שלנו את התשתיות החדשניות ביותר ואת המיגון המקסימלי - כדי להמשיך ולהציל חיים בשגרה ובחירום, ויהוו מוקד משיכה לאנשי המקצוע הטובים ביותר. אנו מברכים על שילוב שטחי המחקר, המסחר, המלונאות ודיור הצוות לאורך שדרות רגר".

לדברי נבו, "המהלך הזה גם ישפר את חוויית המטופלים והמשפחות, וגם יהפוך את סורוקה לחלק אינטגרלי, תוסס ופעיל מהמרחב העירוני של באר שבע. אני מבקש להודות ליו"ר הוועדה המחוזית, עודד פלוס, למתכננת המחוז, מיכל מריל, ולכל שותפינו במינהל התכנון ובכללית, על הראייה ארוכת הטווח, המקצועיות וההתגייסות המהירה. יחד, נמשיך לבסס את סורוקה כמרכז הרפואי המוביל והחזק בישראל".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully