זעם ביישובי עוטף עזה בעקבות החלטה חד-צדדית של פיקוד העורף לקצץ בתקציבי מרכיבי הביטחון. ההודעה על הקיצוץ יצאה היום (שלישי) במפתיע, בדיוק בשעה שראשי הרשויות קיימו פגישת עבודה עם שר הביטחון ונציגי הצבא בנושא הפערים הביטחוניים ביישובים.
ראשת המועצה האזורית אשכול מיכל עוזיהו הגיבה בחריפות למהלך והגדירה אותו כחד-צדדי. לדבריה ההודעה מטעם פיקוד העורף על הכוונה לקצץ בתקציבי האחזקה המועברים לרשויות התקבלה ללא כל תיאום מוקדם. היא ציינה כי הנושא כלל לא עלה לדיון במהלך הפגישה המשותפת שהתקיימה עם שר הביטחון, צוות משרדו ונציגי פיקוד העורף עצמם.
"הופתענו לגלות כי בזמן שנועדנו עם השר וקיימנו שיח מקצועי על הפערים הקיימים ביישובים והצורך בעבודה משותפת, יצאה במקביל ההודעה על הקיצוץ", טענה עוזיהו. היא הביעה אכזבה מהדרך שבה התקבלה ההחלטה והוצגה להנהגת היישובים.
בעקבות פרסום ההחלטה הבהירו בעוטף עזה כי בכוונתם לפעול לביטול הקיצוץ. עוזיהו הסבירה כי ראשי הרשויות באזור מנהלים כעת מגעים מול גורמי הביטחון הרלוונטיים במטרה לעצור את המהלך, והדגישה כי המועצות לא יאפשרו פגיעה או עיכוב בתקציבים שנועדו להגן על חיי התושבים בקהילות.
