דיווחים ראשונים התקבלו היום (ראשון) על ירי שנשמע בסביבת הבית הלבן. כתבת NBC שהייתה במקום מסרה כי הכתבים שהיו על המדשאה נתבקשו להיכנס לחדר התדרוכים ולהסתגר שם לשם התגוננות. כמו כן, הכתבים שבמקום דיווחו על צרורות של כ-30 יריות, ולאחר מכן הוכרז עוצר בבית הלבן - וכולם נדרשו להסתגר בחדרים.
בתחילת האירוע השירות החשאי האמריקאי מסר כי הוא חוקר דיווחים על ירי סמוך לרחוב 17 ושדרת פנסילבניה בצפון־מערב וושינגטון, סמוך לבית הלבן. ראש ה-FBI קאש פאטל, הודיע כי "הארגון החשאי נמצא בזירה ומסייע לשירות החשאי, בתגובה לדיווחים על ירי סמוך למתחם הבית הלבן - נעדכן את הציבור ככל שנוכל".
זמן קצר לאחר מכן הוסר העוצר מעל הבית הלבן, ובשלב זה נודע כי ישנם שני נפגעים, כשעל אחד מהם נמנה החשוד - כאשר נטען כי האחרון, שירה באקדחו 3 יריות ופגע בעובר אורח, נורה ונוטרל על ידי איש השירות החשאי, ופונה לבית החולים. כתוצאה מכך התברר, כי צרורות היריות עליהם תחילה דיווחו הכתבים משויכים ככל הנראה לתגובת הכוחות שפעלו מייד.
כמו כן, נמסר כי מוקד האירוע התרחש בפינת רחוב 17 ושדרת פנסילבניה, וכן לא נשקפה שום סכנה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במהלך האירוע.
מתוך התחקיר הראשוני עולה כי היורה, שלא הצליח לחדור את מעטפת האבטחה של הבית הלבן ולהיכנס לפרימטר המקיף את המקום - הספיק לירות כמה כדורים ובכך פגע באזרח, לפני שהשירות החשאי הגיב במיידי וירה לעברו וניטרל אותו. לאחר מכן, גורם משטרתי מסר כי החשוד התקרב לעמדת בידוק סמוך לבית הלבן ופתח באש לעבר אנשי השוטרים. עוד נטען, על פי גורם אמריקני, כי הזירה נמצאת בשליטה, ואין נפגעים בקרב אנשי כוחות אכיפת החוק.
בתיעוד המצורף ניתן לראות את כתבת ABC, סלינה וואנג שבהיריון, כאשר במהלך עבודתה מקליטה לרשת הטלוויזיה - כשלפתע קולות הירי החלו להרעיש סביבה.
I was in the middle of taping on my iPhone for a social video from the White House North Lawn when we heard the shots. It sounded like dozens of gunshots. We were told to sprint to the press briefing room where we are holding now. pic.twitter.com/iqdQwh4soq
— Selina Wang (@selinawangtv) May 23, 2026
We are sheltered inside the Press Briefing room on a lock down after hearing gunshots near the White House: pic.twitter.com/P2RsQGil94
— Alejandra Jaramillo (@AlejandraJMillo) May 23, 2026
We're on lockdown
— Chris Flanagan (@ChrisFlanaganTV) May 23, 2026
President Trump is at the White House pic.twitter.com/4D7HFdCa02
Footage shows moments gunfire erupted at The White House.
— True Crime Belieber (@TrueCrimeBelieb) May 23, 2026
Reports of dozens of shots fired. WH is on lockdown#shooting pic.twitter.com/AE3mVs3GP3
WATCH: New video captures the moment gunfire erupted near the White House pic.twitter.com/ZR8LvIKjLN
— BNO News (@BNONews) May 23, 2026
I heard shots outside the WH. Here what I just recorded. Images @SBTonline Ouvi tiros do lado de fora da Casa Branca. Estamos presos no briefing room com serviço secreto no jardim. Imagens @SBTonline @sbtnews pic.twitter.com/0WKGmW3cEB
— Patrícia Vasconcellos (@patricia_vasc) May 23, 2026
רק לפני פחות מחודש, במהלך ארוחת הערב השנתית של כתבי הבית הלבן, ננשמעו יריות - שאילצו את אנשי השירות החשאי להוריד את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, רעייתו מלאניה וסגנו ג'יי די ואנס מהבמה.
האירוע התחיל טרם פתיחת התוכנית האמנותית, כאשר אדם חמוש במספר כלי נשק הסתער ממרחק של כ-50 מטרים לעבר עמדות הבידוק בלובי המלון. במקום התפתח עימות שבו נשמעו קולות ירי, וסוכן של השירות החשאי נורה מטווח קצר. מאבטחים מיהרו לפנות את טראמפ, את סגן הנשיא ואת יתר הבכירים משולחן הכבוד לאזור מאובטח. צוות התגובה המהירה השתלט על החשוד והרחיק אותו מהמתחם.
החשוד, קול תומאס אלן, בן 31 מקליפורניה, אמר בחקירתו כי הוא רצה לפגוע בבכירים בממשל טראמפ, כך דיווחה רשת CBS.
זמן קצר לאחר התקרית, אז לפני כחודש, פרסם הנשיא טראמפ הודעה ברשת החברתית "Truth Social" והודיע כי הוא בטוב. טראמפ ציין כי כוחות האכיפה פעלו באומץ לנטרול האיום. על אף שציין בתחילה כי המליץ להמשיך את הערב כרגיל, עדכן הנשיא בהמשך כי גורמי הביטחון ביקשו ממנו לעזוב את המקום, והודיע על קיום מסיבת עיתונאים ופרסם תיעוד של החשוד בירי ברגע מעצרו.
נוכחים באירוע תיארו את רגעי החרדה בלובי. מגיש רשת CNN, וולף בליצר, סיפר כי שמע את קולות הנפץ בבירור וכי קצין משטרה גונן עליו בגופו בזמן שהבחין ביורה שוכב על הקרקע. בכיר אמריקני ששוחח עם כתבים הדגיש כי לא היו התרעות מוקדמות לקראת האירוע.
