וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרישים שומרים על סוד ששווה מיליארדים באי שעליו מבוסס פארק היורה

21.5.2026 / 0:01

הוא מוקף בכרישים קטלניים, הכניסה אליו אסורה בהחלט והוא מסתיר מטמון אבוד. עכשיו, האי המסוכן ששימש השראה לסרט המפורסם מושך אליו מבקרים בלתי צפויים - אחד מהאנשים העשירים בתבל שהגיע עם יאכטת פאר במטרה מפתיעה במיוחד

הצצה לאי קוקוס/Cocoskeelingislands

האי האמיתי שהיווה השראה לסרט הקולנוע שובר הקופות "פארק היורה", כנראה מפחיד לא פחות מזה שמתואר על המסך. אי קוקוס, הממוקם כ-550 קילומטרים מחופי קוסטה ריקה, נחשב למסוכן מדי עבור תיירים, והכניסה אליו אסורה בהחלט. רק למספר מצומצם של פקחים מותר לבקר בנקודה המרוחקת והקטלנית הזו, וגם אז - תחת תנאי בטיחות נוקשים וחסרי פשרות.

למרות מה שחובבי קולנוע עשויים לחשוב, הסיבה לסכנה היא לא דינוזאורים שקמו לתחייה, אלא טבע פראי ובלתי נשלט. האדמה עצמה היא יער גשם טרופי וסבוך השורץ במאות מיני חרקים, בעוד שהמים סביבו נשמרים על ידי להקות עצומות של כרישי נמר ופטישנים. השילוב של סכנה מוחשית ובידוד מוחלט הפך את המקום לכר פורה לאגדות - הוא לא רק נתן השראה לסופר מייקל קרייטון לכתוב את הרומן שעליו בוסס הסרט, אלא גם עמד בבסיס הקלאסיקה הספרותית "אי המטמון" של רוברט לואיס סטיבנסון.

מעבר לאיסורי הטבע, הממשלה המקומית הגדירה את המקום כאתר מורשת עולמית מפוקח, כדי להרחיק מבקרים מהסוד האמיתי של האי - שמועה עקשנית על אוצר בשווי של מיליארד דולר שקבור בו כבר מאתיים שנה.

מרד הדמים והמטמון שמעולם לא נמצא

לפי האגדה, בשנת 1820 הועבר שלל עצום של אוצרות מלימה, בירת פרו, כדי להצילן מהכובשים הספרדים. השלל, המכונה "האוצר של לימה", מכיל על פי הדיווחים מאות מטבעות כסף, יהלומים ופסל זהב טהור בגודל טבעי של מריה הבתולה. רב חובל בריטי קיבל את המשימה להבטיח את הגעתו הבטוחה למקסיקו, אך הוא ואנשיו רצחו את כל החיילים הספרדים שהיו על הסיפון ועצרו בדרך כדי להחביא את האוצרות באי קוקוס.

רב החובל וצוותו נתפסו לבסוף, ובתמורה להקלה בעונשם הסכימו להראות היכן קברו את האוצר. אולם, ברגע שהגיעו לאי הם הצליחו להימלט. לאורך השנים, חוקרים וציידי אוצרות ערכו יותר מ-500 משלחות באי ללא כל הצלחה, כשהרמז היחיד שנותר הוא כתובת מסתורית שנחרטה על עץ ואומרת בפשטות שהציפור עפה.

לפי השמועות, האוצר של לימה אינו המטמון בעל הערך היחיד שנקבר באי קוקוס. אומרים שגם זהב, כסף ואבני חן אחרים בשווי מיליוני דולרים הוסתרו שם על ידי פיראטים גרמנים ואנגלים בתחילת המאה ה-19.

עוד איים מסתוריים
הכניסה אסורה: האי שחצי מהאדמה שלו עשויה מאפר של מאות אלפי גופות

תעלומת האי העגול המושלם שמסתובב - ואף אחד לא יודע למה

הפלישה של המיליארדר והצי הראוותני

בעוד שציידי אוצרות מורחקים מהמקום בקפידה, מסתבר שיש מי שמצליח לעקוף את המגבלות. לאחרונה, המיליארדר ג'ף בזוס - האיש השלישי בעושרו בעולם - ואשתו לורן סאנצ'ס, החליטו להטיל עוגן מול חופי האי. השניים הגיעו למקום האקזוטי במטרה מוצהרת אחת: להציל את הכרישים.

אלא שהביצוע עורר לא מעט ביקורת אירונית. כדי לסייע לחיות הבר ולסביבה, הזוג הנוצץ הגיע לאזור באמצעות צי מפלצתי הכולל יאכטת מפרש בשווי 500 מיליון דולר (כ-1.85 מיליארד שקלים), ספינת תמיכה נלווית בשווי 75 מיליון דולר (כ-277 מיליון שקלים) שעליה חונה מסוק, ומטוס מנהלים פרטי שהטיס אותם לאזור.

קרן כדור הארץ של בזוס אמנם תרמה בעבר 640 אלף דולר (כ-2.3 מיליון שקלים) לטובת שימור האזור, אך טביעת הרגל הפחמנית האדירה של כלי השיט והטיס עוררה גיחוך בקרב מבקרים, שתהו בקול רם עד כמה הצי הראוותני באמת תורם לשמירה על כדור הארץ.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully