גורם רשמי בבית הלבן אמר היום (חמישי) כי סין וארצות הברית הסכימו שאיראן לעולם לא תוכל להחזיק בנשק גרעיני, וכי מצר הורמוז חייב להישאר פתוח.
עוד אמר הגורם כי לטראמפ הייתה פגישה טובה עם שי. לדבריו, שני הצדדים דנו בדרכים לשיפור שיתוף הפעולה הכלכלי, בהרחבת גישת השוק לעסקים אמריקאים בסין ובהגדלת ההשקעות הסיניות. בנוסף, הנשיאים הדגישו את הצורך לבנות על ההתקדמות בסיום זרימת הפנטניל לארצות הברית, וכן להגדיל את הרכישות הסיניות של מוצרים חקלאיים אמריקאים. עוד צוין כי טייוואן לא הוזכרה בתקציר שפרסם הבית הלבן.
מוקדם יותר היום, נשיא ארצות הברית ונשיא סין שי ג'ינפינג נפגשו בפסגה שבה דנו מנהיגי המעצמות בסוגיות הבוערות ביותר על סדר היום העולמי, כולל המשבר מול איראן.
לדברי שי, לשתי המדינות יש יותר אינטרסים משותפים ממחלוקות. הוא ציין כי לסין ולארצות הברית יש הרבה מה להרוויח משיתוף פעולה וקרא להיות שותפות ולא יריבות. הוא הוסיף כי בכוונתו לדון בנושאים המרכזיים שחשובים לשתי המדינות ולעולם כולו. "כאשר אנו משתפים פעולה, שני הצדדים מרוויחים. כאשר אנו מתעמתים, שני הצדדים נפגעים", אמר בהצהרות קצרות שנמסרו בנוכחות התקשורת.
"אתה מנהיג גדול, לפעמים אנשים לא אוהבים שאני אומר את זה, אבל אני אומר זאת בכל זאת", השיב טראמפ. "יש מי שאומרים שזו אולי הפסגה הגדולה ביותר אי פעם", הוסיף. אך במהלך פגישתם בדלתיים סגורות, שנמשכה כשעתיים, שבה ועלתה סוגיית טייוואן. לפי התקשורת הסינית הרשמית, שי הזהיר שהמחלוקות סביב עתידו של האי עשויות להוביל את היחסים בין המדינות אל מסלול מסוכן.
המנהיג הסיני אמר לטראמפ כי טייוואן היא הסוגייה החשובה ביותר ביחסים בין המדינות, וכי "טיפול לקוי בנושא עלול להוביל לעימות ולמצב מסוכן ביותר".
