מפקד מחוז דרום, ניצב חיים בובליל, חתם אתמול (ראשון) על צו סגירה מנהלי למסעדת "רובן" באשדוד, לאחר שאותרו במקום שלושה שוהים בלתי חוקיים.
במשטרה סיפרו כי השוטרים הגיעו לעסק במסגרת אכיפה ממוקדת נגד עבירות של שהייה בלתי חוקית, העסקה, הסעה והלנה של שוהים בלתי חוקיים. במהלך הבדיקה אותרו במקום שלושה תושבי השטחים ללא אישורי שהייה בישראל. הם נעצרו והועברו לחקירה בתחנת המשטרה.
עם סיום הפשיטה של כוחות המשטרה על העסק, חתם מפקד המחוז על צו הסגירה למשך 30 ימים.
רק בשבוע שעבר, נסגרה מסעדת "מון", מסעדה מוכרת במרכז תל אביב, לאחר שגם בה אותרו שני שוהים בלתי חוקיים שעל פי החשד הועסקו בה - שלא כחוק.
במסגרת פעילות דומה לזו שנעשתה באשדוד, אותרו שני שוהים בלתי חוקיים במקום. האחד, תושב דאהריה בן 38 והשני, תושב חלחול בן 33, לא החזיקו באישורי שהייה בישראל. השניים ובעלת העסק, תושבת תל אביב, הובאו לחקירה בתחנת המשטרה.
למקרים האלו מצטרף אירוע נוסף שאירע גם הוא בשבוע שעבר, במהלכו אותרו ארבעה שוהים בלתי חוקיים באתר בנייה ביישוב ערוער שבדרום. השב"חים ומעסיקיהם נשלחו לחקירה, ואתר הבניה קיבל גם הוא צו סגירה.
