חקירת רצח ימנו בנימין זלקה בפתח תקווה ממשיכה להתרחב: בהמשך למצוד שמנהלת היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) שרון במחוז מרכז אחר כלל המעורבים, הסגיר עצמו הבוקר (שבת) קטין נוסף, בן 15 תושב השרון, לידי חוקרי היחידה. זמן קצר לאחר מכן, חשוד בן 17, גם הוא תושב השרון, נעצר בחשד למעורבות ברצח האכזרי, כך פורסם לראשונה בוואלה.
במשטרה מציינים כי זהותו של הקטין הייתה מוכרת לחוקרים, ועל פי החשד הוא נטל חלק בקטטה ההמונית שהובילה לרצח. עם הסגרתו, הוא נלקח לחקירה ובהמשך צפויה המשטרה להביאו לדיון בבקשה להאריך את מעצרו בהתאם לצורכי החקירה.
עם הסגרתו של החשוד, עלה מספר המעורבים שנעצרו או נחקרו בפרשה ל-14 קטינים, כשהמצוד אחר מעורבים נוספים נמשך. במשטרה מדגישים כי החקירה מתנהלת במלוא העוצמה, תוך הפעלת כלל האמצעים והיכולות, במטרה למפות את כלל המעורבים ולהביא למיצוי הדין עם כל מי שלקח חלק באירוע. מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל משתתפת בצער המשפחה ותמשיך לפעול בנחישות לביסוס התשתית הראייתית ולהבאת כלל המעורבים לדין".
"הלך לעבוד ולא חזר": הרצח שטלטל את המדינה
הרצח התרחש בערב יום העצמאות, כשזלקה, בן 21, שעבד בפיצרייה בעיר, ביקש מקבוצת נערים להפסיק להתיז ספריי שלג בתוך הסניף. לפי החשד, הנערים המתינו לו מחוץ למקום, וכשיצא בתום המשמרת תקפו אותו באלימות קשה, עד שאחד מהם שלף סכין ודקר אותו למוות.
משפחתו שיתפה בהצהרה שנערכה מחוץ לחנות הפיצה על האובדן הקשה מנשוא. אחיו הגדול של ימנו סיפר: "הרבה מאוד אנשים אהבו אותו. ילד שהיה מאוד טוב, שאף פעם לא הפריע לא להורים, לא לנו ולא לי כאח שלו הגדול. באמת, ילד טוב של ממש. אחי לא עשה צרות לא בבית, לא בחוץ, אין לכם מושג עד כמה אחי יודע לבוא לעזור בבית, לאמא, ברמות הכי יומיות, להוציא את הקטנים מהגן, מבית הספר".
הוא המשיך: "ומה הוא כבר עשה? הוא בחר אחרת, אמר לעצמו אני אלך לעבוד ביום העצמאות, הלך לעבוד ולא חזר הביתה. מטורף, לא נתפס בכלל. אבל עם כל זה, הכמויות של האנשים שבאים, מנחם, באמת מכל הארץ".
אמו של החשוד המרכזי: "סומכת על בית משפט שיעשה צדק"
ביום חמישי האחרון, בית המשפט האריך את מעצרם של חמישה חשודים במעורבות ברצח עד ליום שלישי - וביניהם גם את מעצרו של החשוד המרכזי, נער בן 15 שנמצא במוקד החקירה. במקביל באותו יום, קמה משפחתו של ימנו בנימין זלקה מהשבעה.
אמו של החשוד המרכזי ברצח, שהגיעה לדיון בהארכת מעצרו, אמרה לוואלה: "אני לא יודעת מה קרה שם. אני סומכת על בית המשפט שיעשה צדק".
מחוץ לבית המשפט נרשמה מתיחות חריגה. עשרות מפגינים, בהם בני העדה האתיופית, חסמו את הכניסה למתחם וקראו "צדק לימנו" ו"דם אתיופי לא הפקר", תוך דרישה למצות את הדין עם כלל המעורבים. הדיון עצמו התנהל בדלתיים סגורות.
