תלמיד בן 12 הגיע אתמול (רביעי) לבית ספר בתל אביב עם סכין, שוקר חשמלי ושני מבערים ועל פי החשד איים באמצעותם על תלמידים אחרים. שוטרים שהוזעקו למקום איתרו אותו בתוך שטח בית הספר. מנהל התיכון, אורי לס, התראיין הבוקר ל-103FM והגיב על האירוע: "מדובר בתלמיד קצה, זה ילד שסבל מהתנהגויות די קיצוניות בעבר".
לס סיפר על האירוע החריג, "בתיק היה שוקר חשמלי וסכין קפיצית ושני ברנרים, כנראה בשביל קרם ברולה", אמר באירוניה. לדבריו, "הוא עבר לרשות המשטרה, הבנתי שהוא שוחרר אתמול, אבל לבית הספר הוא לא יחזור בכלל".
בהתייחס לנער עצמו, אמר כי "מדובר בתלמיד שנקרא לו 'תלמיד קצה', שמאוד לא בנורמה, הוא לא שייך לאזור הרישום של בית הספר. זה לא מאוד הפתיע, זה ילד שסבל מהתנהגויות די קיצוניות בעבר, אם כי לא אלימות".
לדבריו, מדובר בסימפטום לתופעה רחבה יותר: "אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל בן גביר צודק. חינוך מתחיל מהבית: ילד נולד לזוג הורים, זה נמשך בחינוך בבתי הספר, הוא מושפע מאוד מהתקשורת ומשיח אלים שקורה במקומות רבים ושונים, ומהתנהלות צבאית שיש בה מן האלימות".
עוד ציין כי האלימות נובעת גם ממצוקות אישיות, "רגשיות, נפשיות ומשפחתיות. ללא קשר למקרה האחרון, אנחנו יודעים שילד שהוכה בגיל צעיר - סבירות גבוהה שהוא יכה בבגרותו".
בהמשך התייחס גם לרצח הצעיר ימנו בנימין זלקה בפיצריה בפתח תקווה ואמר: "האלימות לא מתחילה ברצח, היא מתחילה בשפה איומה ונוראה, בהתנהגויות מכוערות מאוד, אלה דברים רוחביים. אם כל ילד שני יורק ברחוב, זאת בעיניי תמונה של אלימות. בוודאי שזה הולך ומתקדם למעלה עד לכדי רצח".
לס קרא לפעולה מערכתית, "חייבים לשים ברקס בצורה הכי חדה וברורה. המשטרה בהחלט התגייסה לעניין, אבל יש לה מחסור בכוח אדם, כפי שיש גם מחסור במורים".
